Minnesota Wildin suomalaisvahti Niklas Bäckström haluaisi luultavasti kelata kelloja taakse päin ja aloittaa meneillään oleva NHL-kausi kokonaan uusiksi. HIFK-kasvatin kauteen on mahtunut tapahtumia, käänteitä ja vaikeuksia enemmän kuin riittämiin.

Bäckströmin, 36, suurimpana murheena ovat olleet toistuvat loukkaantumiset. Suomalaisvahti onkin pelannut toistaiseksi vain 21 ottelussa. Edellisen kerran Bäckström on pelannut näin vähän kaudella 1999-2000, jolloin HIFK:ssa tilille tuli vain neljä ottelua.

Nyt Bäckström on kuitenkin taas Wildin kokoonpanossa. Vaihdossa tosin. Edellinen kokonainen ottelu Bäckströmillä on tammikuun alusta.

– Siinähän se, aina voisi paremminkin olla. Katsotaan, mitä seuraava päivä tuo tullessaan, Bäckström vastasi SuomiKiekko-sivustolle perjantaina Vancouverissa kysymykseen terveystilanteesta.

Vammakierre

Bäckströmin kausi lähti heti alussa väärille urille, kun Toronton Nazem Kadri ajoi Bäckströmin yli marraskuussa. Törmäyksestä aiheutunutta aivotärähdystä ovat seuranneet jalka- ja vatsalihasvammat, jotka ovat toistuvasti katkaisseet helsinkiläisen menon NHL:ssä.

– Ainahan sitä haluaisi olla terveenä ja mukana. Homma on raskaampaa, kun tulee loukkaantumisia ja aika menee kuntouttamisten kanssa. Mutta sen kanssa pitää vain elää ja tehdä hommia, että olisi taas terveenä joku päivä, ”Nikke” totesi.

Muutenkin Wildin maalivahtiosasto on jokseenkin rempallaan. MS-taudista kärsivä Josh Harding on pelannut loistavasti pystyessään, mutta on ollut sairauden vuoksi sivussa tammikuun alusta. Aloittavana vahtina onkin toiminut viime aikoina Darcy Kuemper.

Kesällä kolmivuotisen jatkon Wildin kanssa tehneelle Bäckströmille tilanne, jossa hän ei pääse selkeänä ykkösvahtina on uusi.

– Onhan se erilaista, kun et pelaa niin paljon kuin yleensä. Päivä kerrallaan tässä silti mennään ja pyritään tulemaan paremmaksi, että olisi valmis, kun mahdollisuus tulee. Harmittaahan se, kun on terveyden kanssa ollut ongelmia ja on joutunut käyttää paljon aikaa niihin. Ei siinä muuten mitään, Bäckström harmitteli.

Mielenkiintoiseksi tilanteen tekee myös siirtohuhut, joissa Wildin on toistuvasti kerrottu olevan mm. St. Louisiin juuri Buffalosta treidatun maalivahdin, Ryan Millerin, perässä.

Tommi Seppälä, Vancouver
Twitter: @TommiSeppala