NHL palaa tauolta huikeaan kevääseen – kuka lähtee ja minne?

© Kuva: Getty Images
TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS

NHL-toimittajan näkökulmasta uskallan todeta, tosin vain omasta puolestani, että vihdoin olympialaiset ovat ohi ja pääsemme huikean NHL-kauden loppusuoralle vähintäänkin herkullisista asetelemista. Tapahtumia tullee nimittäin riittämään kevätkaudella niin kaukalossa kuin sen ulkopuolella.

Jos leijonalegenda Teemu Selänne, 43, ryösti mediahuomion Sotshissa viikonloppuna, samanlaista hehkua on luvassa lisää NHL:n puolella. Selänne pelaa huhtikuun 13. päivä Anaheimissa Coloradoa vastaan uransa viimeisen runkosarjaottelun.

SuomiKiekko-sivusto on tapahtumassa luonnollisesti paikalla, joten pysykäää tutkalla.

Sen jälkeen käsittämätöntä NHL-uraa edetään päivä kerrallaan. Varmaa on, että koko jääkiekkomaailma tärisee huumasta (ja surusta), kun Teemu lopettaa.

Oikeasti Teemun uran päättymisen kanssa elämme historiallisia aikoja. On vaikea nimetä jääkiekkohistoriasta rakastetumpaa pelaajaa ja persoonaa maailmasta yli kaikkien mahdollisien rajojen.

***

Kuumin puheenaihe NHL:n taas käynnistyessä ovat tietenkin mahdolliset pelaajakaupat. Etenkin tulevan kesän vapaat agentit ovat taas tapetilla.
Kuumin nimi siirtomarkkinoilla on New York Rangersin kapteeni Ryan Callahan, joka haluaisi tiettävästi tuoreeseen sopimukseensa seitsemän vuotta ja $6.75 miljoonaa dollaria/vuosi. Rangers-GM Glen Sather on tarjonnut viittä vuotta ja kuutta miljonaa, joten tilanne on patissa.

Vapaaksi agentiksi Sather ei tule Callahania päästämään. Joko tulee kauppa tai sopu. Todennäköisimmin sopu, mutta en näe mahdottomana myöskään kauppaa. Rangersissa kuhisee muutenkin. Siirtohuhut ovat pyörineet sitkeästi myös avainpuolustaja Dan Girardin ympärillä. Aiemmin Sather myi Michael Del Zotton Nashvilleen.

Sather oli tiettävästi tarjonnut Tampa Baylle kauppaa, missä Callahan vaihtaisi päikseen Lightningin kapteenin Martin St. Louisin kanssa. Vähintäänkin erikoiseen ehdotukseen ei Lightning-GM Steve Yzermanilla ollut minkään valtakunnan kiinnostusta. St. Louisilla on vielä vuosi sopimustaan jäljellä.

***

Muita vapaiksi agentiksi tulevia ja mahdollisia kaupattavia hyökkääjistä ovat ainakin Thomas Vanek (Islanders), Jaromir Jagr (New Jersey) sekä Steve Ott (Buffalo). Maalivahdeista mielenkiintoisimpia tulevia vapaita agentteja ovat kaiken kokeneet Tim Thomas (Florida) ja Martin Broudeur (New Jersey), joista voisi olla jollekin playoff-joukkueelle valtava apu.

Maalivahtikauppoja saatetaan nähdä myös Edmontonissa. Ainakin Anaheimin Jonas Hilleriä ja Buffalon Ryan Milleriä on joissakin huhuissa viety öljykaupunkiin.

Suomalaisista mielenkiintoisimmat vapaat agentit ovat Jokiset. Sekä Jussi että Olli pelaavat erinomaista kautta eikä kummankaan kauppa näytä kovin todennäköiseltä. Ei etenkään Ollin, kun Jets jahtaa kiihkeästi pudotuspelipaikkaa.

Myös Saku Koivusta tulee vapaa agentti kesällä, mutta Ducks ei missään tapauksessa tule kauppaamaan päävalmentaja Bruce Boudreaun luottomiestä.

Kotimaisista NHL-pelaajista todennäköisin liikkuja onkin Anaheimin puolustaja Sami Vatanen, joka pelasi kertakaikkisen upeat olympialaiset. Vatanen tuntuu edelleen olevan Ducksin puolustuksen nokkimisjärjestyksessä häntäpäässä. Ducks voi hyvin loupua Vatasesta jos saa jotakin itseään kiinnostavaa vaihdossa.

NHL:n siirtoaika umpeutuu viikon päästä keskiviikkona 5.3.2014.

***

Kaukalossa asetelmat ovat siirtomarkkinoitakin jännemät. Molemmissa konferensseissa viimeisistä pudotuspelipaikoista käydään hurjaa taistoa. Oman mausteensa soppaan tuo Sotshi. Ne joukkueet, joilla oli kisoissa paljon pelaajia saattavat hyytyä vielä kevään mittaan.

Idässä viimeisellä pudotuspelipaikalla majaileva Detroit on näistä hyvä esimerkki. Sillä oli olympialaisissa kymmenen pelaajaa, joista Pavel Datsyukin jälkeen se tärkein, Henrik Zetterberg, loukkasi aiemminkin oireilleen selkänsä pahasti. Noutaja tulee, sanon minä.

Lännessä mielenkiintoisin joukkue on Olli Jokisen Winnipeg, joka on uskomattomalla tavalla noussut haudan takaa vain kahden pisteen päähän pudotuspeliviivasta. Tauko tulikin hurjavireiselle Jetsille pahaan paikkaan. Nyt kysymys kuuluu: riittääkö kiri loppuun asti?

Huikea kevät tulossa. Nyt NHL-kansa kaikki aistimet äärimmilleen ja SuomiKiekko-sivusto auki, niin tiedät missä mennään!

***

Tommi Seppälä, Vancouver
Twitter: @TommiSeppala

TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS