Brian Willsie ja HC TPS ovat purkaneet loppukauden sopimuksensa ja 35-vuotias kanadalaishyökkääjä jatkaa olympiatauon jälkeen Ruotsin pääsarjassa SHL:ssä.

Viime kaudella TPS:ään siirtynyt Willsie on ollut molemmilla kausillaan yksi TPS:n tehokkaimmista pelaajista tehden kaudella 2012–2013 48 ottelussa 35 tehopistettä (24+11). KHL:ssä kautensa aloittanut Willsie viimeisteli tällä kaudella Liigassa 33 ottelussa tehot 11+14.

HC TPS Turku Oy:n toimitusjohtaja Niklas Österlundin mukaan päätös kokeneen kanadalaispelaajan sopimuksen purkamisesta ei ole ollut helppo.

– Meidän tulisi tällä hetkellä pelata muustakin kuin pelkästä kunniasta loppukauden osalta. Olemme pettyneitä itseemme, sillä emme ole pystyneet tarjoamaan yhteistyökumppaneillemme, kannattajillemme ja muille sidosryhmillemme viime kausina sitä urheilullista menestystä mitä perinteisen seuramme historia ja puitteet meiltä vaativat, Österlund toteaa.

– Willsie on ollut tärkeä pelaaja ja suuri persoona joukkueessamme kuluneiden kausien aikana eikä päätöstä hänestä luopumisen suhteen tehty kevyesti, mutta vaakakupissa painoivat vahvasti pelaajan halua siirtyä ja se, että tämäkin ratkaisu tulee tukemaan ensi kauden joukkuetta.

Lauantaina viimeisen ottelunsa TPS-paidassa pelannut Willsie lähtee ristiriitaisin tuntein Ruotsiin.

– Kausi on ollut erittäin turhauttava lukuisten tappioidemme myötä ja olen todella pettynyt, että TPS:n kausi päättyy runkosarjaan. Tästä huolimatta olen viihtynyt perheeni kanssa erittäin hyvin Turussa ja olen kiitollinen niistä mahdollisuuksista mitä TPS on minulle antanut, Willsie kommentoi.

– Haluan lisäksi kiittää erityisesti kannattajia, jotka ovat osoittaneet kuluneina kausina tukensa joukkueelle vaikeinakin hetkinä.