Vancouver Canucksilla ei mene kovinkaan vahvasti juuri nyt. Joukkue on voittanut viidestätoista edellisestä ottelustaan neljä ja on putoamassa pudotuspeliviivan alapuolelle.

Eikä tässä vielä kaikki. Pelillisen mahalaskun lisäksi pelaajia on alkanut putoilla rivistä viime viikkoina huolestuttavaan tahtiin. Torstain harjoitusten jälkeen virkaatekevä päävalmentaja Mike Sullivan kertoi laitahyökkääjä Mike Santorellin käyneen olkapääoperaatiossa, mikä pitää laiturin sivuissa kaukaloista loppukauden.

Sullivan lisäsi myös, että puolustaja Kevin Bieksalla on todettu vamma, joka pitää alakerran johtohahmon sivuissa kaukalosta ainakin olympiataukoon asti. Vamman laadusta tai sijainnista Sullivan ei suostunut puhumaan. Bieksan tilalle seura kutsui AHL-joukkue Uticasta puolustaja Frank Corradon.

Aiemmin Canucks menetti ykkössentterinsä Henrik Sedinin, joka ei ole pelannut viiteen otteluun pelattuaan 679 peräkkäistä NHL-ottelua ilman poissaoloja. Sedinillä on kylkivamma sekä rikkinäinen sormi. Henrik Sedin palannee kaukaloon vielä ennen olympialaisia.

Santorellin menetys on maalinteon kanssa tuskailevalle Canucksille valtava menetys. Santorelli, joka siirtyi vapaana-agenttina Vancouveriin kesällä vaatimattomalla 500 000 dollarin palkalla, on ollut joukkueen feel-good-story. Kanadalaislaituri on iskenyt 48 ottelussa tehot 10+18.

Vancouver lähti viiden pelin vieraskiertueelle, jonka aikana se kohtaa Winnipegin, Detroitin, Bostonin, Montrealin ja Toronton. Toimitsijakiellossa oleva päävalmentaja John Tortorella palaa Canucksin penkin taakse sunnuntaina Detroitissa.

Tommi Seppälä, Vancouver
Twitter: @TommiSeppala