Championat-sivuston mukaan perinteikäs venäläisseura Moskovan Spartak pelaisi ensi kaudella VHL:ssä eli Venäjän toiseksi korkeimmalla sarjatasolla.

Lähteen mukaan Spartakin KHL-taru päättyisi ainakin toistaiseksi, sillä seura on pahoissa taloudellisissa ongelmissa. KHL:ää kiinnostaa tällä hetkellä enemmän liigan laajeneminen kuin rahan syytäminen talousahdingossa oleville seuroille. Tällä hetkellä KHL:n suuntaan on kiinnostusta useista Euroopan maista.

KHL on joutunut jo kahdesti vippaamaan rahaa, jotta Spartak on voinut pelata vieraspelejä ja maksaa myöhässä olevia pelaajapalkkoja. KHL:n intresseissä on ollut ainoastaan antaa hätäapua, sillä se ei halua, että yksikään seura jättäisi leikin kesken sarjakauden ollessa käynnissä.

Championatin mukaan öljyjätti Lukoil ei voi tukea Spartakia, sillä se pelaa KHL:ssä. Lukoil sponsoroi jo Torpedo Nizhni Novgorodia eikä kahden KHL-seuran rahoittaminen ole mahdollista. Spartakin tarina voisi silti jatkua Lukoilin tuella, mutta ainoastaan sarjaa alempana VHL:ssä.