TUTO tahtoo tosissaan Liigaan – ”Niin nopeasti kuin mahdollista”

© Kuva: Ilari Isotalo

Mestiksen kärkipaikoilla läpi alkukauden roikkunut TUTO Hockey janoaa kuumeisesti paikkaa Liigasta.

Seuran hallituksen puheenjohtaja Tuomas Haanpää kertoi seuran tavoitteiden olevan korkealla.

– Se on meidän päätavoite. Ja sinne pyritään niin nopeasti kuin mahdollista, seurapomo tiivisti SuomiKiekko-sivustolle.

Mahdollinen nousu vaatisi kuitenkin vielä paljon. Hallia pitäisi isontaa reilusti sekä pelaajabudjetit menisivät kokonaan uusiksi.

– Me tarvitaan paljon paluumuuttajia sekä päteviä nuoria omista junioreista. Mutta uskon, että tälläkin hetkellä työttömänä on paljon SM-liigatason pelaajia. Tarjontaa siis varmasti riittää.

Liigan sulkeminen ”hirvittävä vaihtoehto”

Puheet Sportille jo jaetusta paikasta Liigaan sekä koko sarjan sulkemisesta tämän kauden jälkeen saa Haanpään kriittiseksi.

TUTO-pomo ihmettelikin jo pidempään pyörineitä huhuja.

– Nämä ovat tietysti vain puheita. Mutta se on aika hirvittävä vaihtoehto. Siinä vaiheessa, kun portti Liigaan suljetaan, alkaa myös Mestiksen elinolosuhteet olla hyvin vähissä.

Jokereiden lähtö KHL:ään avaa harvinaisesti yhdelle Mestis-seuralle paikan pääsarjatasolle. Onko TUTO valmis tähän tonttiin?

– Me ei kiirehditä, vaan mennään silloin kun olemme valmiita. Ja olemme valmiita silloin, kun kykenemme voittamaan Mestiksen mestaruuden.

Onko realismia, että tämä valmius löytyy jo alkaneen kauden jälkeen?

– Varmasti on. Hallille tulee todennäköisesti remontteja, mutta onneksi tällä paikkakunnalla on myös muita halleja, joissa pelataan jo tälläkin hetkellä Liigaa, Haanpää vihjaa.

– Uskon, että ollaan aikataulussa. Jos mestaruutta juhlitaan tällä kaudella täällä, tarkoittaa se sitä, että olemme myös valmiita Liigaan.

Ilari Isotalo, Turku
Twitter: @IlariIsotalo