Lauantaina vasta kolmannen Liiga-pelinsä pelannut Steven Zalewski alkaa löytää kadoksissa ollutta tuntumaansa.

Ilves-ottelu sai jo AHL:ssä kovia tehoja tehneen hyökkääjän tyytyväiseksi.

– Oma pelini tuntui jo hyvältä. Tämä oli omalta osaltani jo ylivoimaisesti paras peli. Mutta osasin odottaa tätä, Zalewski pohti SuomiKiekko-sivustolle.

Ensimmäistä kauttaan Euroopassa pelaava sentteri kertoo paluun sujuvan aikataulun mukaisesti.

– Tiesin, että noin pitkän tauon jälkeen pitää antaa aikaa ja kärsivällisyyttä oman pelin löytymiselle. Täysi pelikunto vie aina aikansa.

Ison kaukalon haaste

Eurooppalainen kiekkotyyli on tuonut erityisesti senttereille omat haasteensa totutellessa. Pelityylin ero vaikuttaa pitkälti juuri keskushyökkääjän tonttiin ja rooliin varsinkin puolustuspäässä.

Juuri kauden kynnyksellä tullut loukkaantuminen iski Zalewskin kannalta siinä mielessä pahimpaan mahdolliseen paikkaan.

Jenkkihyökkääjä myöntää haasteiden olevan isot nimenomaan pelityyliin sopeutumisessa.

– Täällä pitää sentterin olla paljon kärsivällisempi. Pohjois-Amerikassa peli perustuu enemmän karvaamiseen ja paineistamiseen – täällä ei voi säntäillä samalla tavalla.

– Ison kaukalon myötä malttia pitää olla enemmän. Pitää ymmärtää, milloin kannattaa iskeä päälle täysillä ja milloin ei, Zalewski näkee.

Tähän kun lisätään täysi tuntuman puute, on lähtö kaudelle ollut haastava. 27-vuotias hyökkääjä uskoo kuitenkin oman vireen löytyvän ajan myötä.

– Omassa pelissä on vielä parannettavaa. Pieniä asioita, turhan riskillä haettuja syöttöjä tai muita. Siinä se tuntuman puute tuntuu ehkä eniten.

– Homma paranee koko ajan myös henkilökohtaisesti. Sen myötä olen luottavainen oman pelin löytymisen suhteen, Zalewski tiivisti.

Ilari Isotalo, Rauma
Twitter: @IlariIsotalo