Lukko-Blues-ottelun yksi puhutuimpia tilanteita oli toisessa erässä nähty paininujakka.

Tappelu jäi kuitenkin varsin yksipuoliseksi, kun Ilmari Pitkänen päätti tiputtaa hanskat.

– Siinä oli vähän kärhämää. Vastustaja pudotti hanskat ja ei auttanut kuin roikkua mukana, toisena osapuolena toiminut Olli Sipiläinen kertasi ottelun tauottua SuomiKiekko-sivustolle.

Tuomio tappelusta oli selvä. Pitkänen lensi suihkuun, kun tumput kädessään pitänyt Lukko-hyökkääjä selvisi kahden minuutin jäähyllä.

Yllättikö Blues-hyökkääjän hanskojen pudotus tilanteessa?

– Kyllä se hieman yllätti. Vastustajalla tuntui muutenkin hieman hermo pettävän. Sen avulla päästiin ylivoimalle, mikä lopulta ratkaisi tänään, Sipiläinen pohti 4-1-voiton jälkimainingeissa.

Kuumahenkisen ottelu ratkaisu nähtiinkin tuon jäähyn aikana, kun Lukko karkasi johtoasemaan, mitä Blues ei enää saanut kiinni.

Lukko-käskijä Risto Dufva on tunnettu siitä, ettei hänen joukkueensa provosoidu kovin helposti mukaan nujakointiin. Puhuttiinko tästä erikseen lauantaina?

– Puhuttiin vain, että meitä kiinnostaa tänään voitto ja kolme pistettä. Niitä ei jäähypenkiltä oteta, hyökkääjä filosofoi.

Voiton myötä Lukko nousi sarjataulukossa sijalle 5. Joukkueen pelit jatkuvat perjantaina, jolloin ryhmä kohtaa kotonaan Pelicansin.

– Niin kaksi päiväähän tässä jo hikoiltiin. Nyt voi taas levätä, Sipiläinen hymähti.

Ilari Isotalo, Rauma
Twitter: @IlariIsotalo