Ässien kapteeni Ville Uusitalo vieraili perjantaina Tampereella itsenäisyyspäivän vastaanotolla, mistä arki jatkuu nopeasti, kun lauantaina porilaisjoukkue kohtaa Kärpät Oulussa.

Uusitalolle vierailu juhlissa maistui.

– Hieno kokemus ja hienoa ylipäätänsä, että sai kutsun tuollaiseen juhlaan. Iso kunnia. Hienoa väkeä paljon, hieno konsertti ja jotenkin arvokas tunnelma oli, Uusitalo kertaili SuomiKiekko-sivustolle.

– Ihan hyvää vaihtelua arkeen, eikä ole mitään vaikeuksia pelin suhteen. Kone lähti seitsemältä aamulla Helsingissä, eikä tässä mitään, Uusitalo jatkoi valmistautumiseen liittyen.

Lauantaina Oulussa heikosti viime aikoina pelanneella Ässillä vastassa on Kärpät, jolla kuntopuntari on täysin päinvastainen.

– Tosi hyvä ja laadukas jengi on vastassa. Pelanneet todella hyvin ja olleet koko ajan hirveässä lennossa. Yritetään laittaa kapuloita rattaisiin ja toivottavasti saadaan voitto kotiin. Varmasti kiihkeä matsi tulee, toivottavasti hyvälaatuinen vielä.

Missä asioissa sitten pitää erityisesti olla hereillä ja terävänä Kärppiä vastaan?

– Kyllä meidän pitää pelitaktisesti osua nappiin tänään. Taistelu- ja peli-ilme, molempien pitää olla kohdillaan. Sitä kautta meillä on hyvä mahdollisuus voittaa, ässäkapteeni viestittää.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen