Liigakausi on saavuttanut ensimmäisen maajoukkuetauon ja on aika katsastaa alun pätkän positiivisimpia yllättäjiä.

Kiekkoministerit Ilari Savonen ja Ilari Isotalo listaavat kumpikin omasta mielestään viisi positiivisinta yllättäjää.

Savosen valinnat:

5. Sami Lähteenmäki, Ässät

– Koko kauden 2011-2012 sivussa ollut Lähteenmäki on vihdoin päässyt oikein kunnolla vireeseen, ehkä jopa lunastanut odotukset, joita hänen kohdalle on aiemmin asetettu. Mätti maaleja alkukaudesta koko ajan. Nyt vähän hiipunut, mutta silti, alkukausi on ollut mukava yllätys Lähteenmäen kohdalla.

4. Ryan Glenn, SaiPa

– Glenn on jo aiemmin osoittanut olevansa vähintäänkin kohtalaisen hyvä, ellei hyvä pakki liigaan. Mutta SaiPassa alkukaudella Glenn on ottanut isoa, erittäin isoa roolia ja kerännyt samalla tehot 3+10=13. Näinkin hyvä alkukausi on mukava yllätys varsinkin lappeenrantalaisten kannalta, mutta myös koko liigan valokeilassa.

3. Radek Smolenak, Pelicans

– Järkyttävä kasa maaleja heti alkukauteen. Smolenakin maksimikapasiteetti yksilötasolla tiedettiin, mutta että näin hirveän kova alku, johan on. Ollut Pelicansin vahvan alkukauden yksi iso tukipilari ja tehnyt lahtelaisjoukkueen ykkösnyrkistä todella vaarallisen. Pelaako koko kauden Lahdessa? Onko näin kova koko sesongin ajan? Jatkuuko tyrmäävän kova tahti? Siinäpä hyviä kysymyksiä jatkoon.

2. Jussi Rynnäs, Kärpät

– Rynnäs oli viime kerralla SM-liigassa hyvä ja on pelannut kohtuullisesti AHL:ssä. Mutta onhan tämä alku ollut täysin mykistävä. On totta kai saanut pelata vahvan Kärppien nipun takana, mutta silti. Hirveä läjä jo nollapelejä, voitosta voittoon ja niin edelleen. Maajoukkuekutsu oli täysin ansaittu.

1. Ville Kolppanen, Ilves

– Jos on ollut Rynnäs mainio alkukaudesta, niin sitä on ehdottomasti ollut myös Kolppanen. Ehkä vielä hivenen suurempi yllätys on ollut noin vakuuttavat otteet, jos Rynnäkseen vertaa. Kolppanen sai luottoa viime keväänä Tuomas Tuokkolalta ja pelasi silloin muun muassa haastavia karsintamatseja. Se on tuottanut nyt hedelmää, sillä itseluottamus on kunnossa ja suoritukset tasaisia illasta toiseen. Mainiota.

 

Isotalon valinnat:

5. Ville Kolppanen, Ilves

– Nuori Ilves-torjuja on ollut alkukaudesta tamperelaisryhmän yksi tärkeimpiä nimiä. Lupaavalta vahdilta saattoi odottaa jo ennen kautta paljon – mennyt alkukausi on ollut silti yllätys. Noussut kuin varkain sarjan parhaiden maalivahtien joukkoon.

4. Olli Palola, Tappara

– Tapparan kultakypärä ja alkukauden sensaatio. Alempien ketjujen kovana työmyyränä tuntemaan opittu Palola on noussut tämän syksyn aikana myös joukkueensa ykköstykiksi. Laukaus lähtee terävästi ja tarkasti. Lopputulos näkyy taululla.

3. Teemu Eronen, Jokerit

– Puolustajien pistepörssiä johtava Eronen on ottanut vihdoin sen lopullisen läpimurron liigapuolustajien eliittiin. Rohkeasti pelaava pakki on löytänyt alkukaudesta kadoksissa olleen itseluottamuksen. Ja se on näkynyt. Jokereiden alakerran kiekollinen johtaja.

2. Max Wärn, JYP

– JYPin duunarilaiturin läpimurtoa kärkiketjuihin on ehditty odotella jo muutama kausi. Nyt lupaavat otteet ovat kuitenkin alkaneet näkyä myös konkreettisesti. Itseluottamus on kunnossa ja tulosta tulee. Wärn on ehtinyt rikkoa alkukaudesta jo oman piste-ennätyksensä.

1. Jussi Rynnäs, Kärpät

– Kun isokokoinen vahti palaa Pohjois-Amerikasta Suomeen, on ilmassa aina pieniä kysymysmerkkejä. Rynnäs on kuitenkin ehtinyt jo lyhyessä ajassa kumota kaikki epäilykset. Isokokoinen vahti on ollut lentoon päässeen oululaisryhmän kulmakivi – ja alkukauden ylivoimaisesti paras maalivahti Liigassa.