HIFK:sta toissakaudelta tuttu Daniel Fernholm on palannut innoissaan tuttuun seuraan.

Alkukaudesta Rapperswilissä Sveitsissä kiekkoillut ruotsalaispakki kertoi paluun Helsinkiin olleen helppo ratkaisu.

– On ollut hienoa palata takaisin tuttuun paikkaan. Oma pelini hakee vielä parastaan, jotta saisin 100 prosenttisen panoksen jäälle, mutta hiljalleen homma tuntuu paremmalta ja paremmalta, Fernholm virnisti SuomiKiekko-sivustolle voitokkaan TPS-pelin jälkeen.

– Halusin ennen kaikkea tulla takaisin. Juttelimme jo viime kaudella täällä pelaamisesta, mutta silloin päädyin Ruotsiin. Nyt kun tämä tarjous tuli, oli siihen helppo tarttua.

Suomalainen kiekko maistuu

Vaikean alun jälkeen Fernholm on päässyt yhä paremmin ja paremmin mukaan helsinkiläisten pelityyliin. Lauantaina pakki kirjautti itselleen kaksi syöttöä TPS-voiton yhteydessä.

Vaikean alkukauden jälkeen Fernholmin ensimmäinen tavoite on saada omasta koneestaan kaikki irti.

– Se oli vaikeaa antaa itsestään täysin sata prosenttia, sillä tiesin, etten pelaa siellä koko kautta. Ja samalla piti miettiä hieman, missä pelaa loppukaudesta, pakki muistelee 15 ottelun rupeamaa Alppien kupeessa.

Viime kaudesta HV71:ssä kiekkoillut Ruotsin maajoukkuepakki kertoi odottavansa omalta osaltaan paljon punanutussa. Liigan pelityyli maistuu paremmin kuin Sveitsissä tai Ruotsissa.

– Olen tyyliltäni puolustava puolustaja, joten tämä tyyli sopii ehkä paremmin itselleni. Täällä ei ole niin paljon tilaa, joten pystyn käyttämään kokoani paremmin hyödyksi.

– Nyt pitää vain saada kiinni paremmin ja paremmin joukkuepelin pienistä yksityiskohdista ja erikoistilannepelaamisen kuvoista. Eiköhän sillä hyvä tule, Fernholm tiivisti.

Ilari Isotalo, Turku
Twitter: @IlariIsotalo