Maalivahti Miika Wiikmanin olo on helpottunut, kun hän sai solmittua Jokereiden kanssa loppukauden mittaisen pahvin.

Wiikman torjui viime kaudella Ilveksessä, Kärpissä ja SaiPassa. Tämän jälkeen mies keskittyi keväästä syksyyn harjoittelemiseen kotikonnuillaan odotellen sopimustarjouksia.

– Totta kai on raskasta, kun ei tiedä, missä päin pelaa. Joka päivä odottaa soittoa agentilta. Muutama vaihtoehto oli kesän aikana, muttei oikein sellaista joukkuetta, joka itseäni olisi kiinnostanut siinä vaiheessa, Wiikman kertoo Jokereiden verkkosivuilla.

Keväällä 2006 SM-kultaa HPK:ssa juhlinut jaksoi uskoa parempaan.

– Päätin ottaa pienen riskin ja odottaa niin kauan kuin mahdollista. Muut joukkueet alkoivat sitten jo mennä jäälle ja tuli pieni paniikki, että löytyyköhän itselle paikkaa tälle kaudelle mistään. Kovasti tein kuitenkin hommia koko ajan ja uskoin, että jotain tulee eteen jossain vaiheessa.

Wiikman oli tällä kaudella SaiPassa parin viikon pätkäpestillä. Sopimuksen umpeuduttua Jokerit otti yhteyttä maalivahtiin.

– Agentilta soitto, eikä sen jälkeen tarvinnut hirveästi miettiä. Päätin melkeinpä saman tien, että tänne tulen.

– Totta kai koko kauden sopimustarjous auttoi tekemään päätöksen. Koko viime kevään, kesän ja nyt syksyn olen ollut ilman joukkuetta. Hyvä, että sai tällaisen mahdollisuuden ja sopimuksen, Wiikman iloitsee.