TPS-vahvistus Brian Willsie oli lauantaina oivassa iskussa, kun turkulaisryhmä nappasi maukkaan 3-2-voiton Bluesista.

Ensimmäisen kotiottelunsa sitten viime kauden Turussa pelannut kanadalainen otti yleisön heti haltuun. Hyökkääjä nakutti voittopelissä tehot 1+1 ja oli jäällä joukkueen kaikkien kolmen maalin aikana.

– Loistava peli. Molemmat joukkueet saivat hitaan alun, mutta me paransimme koko ajan pelin edetessä. Kolmas erä oli meidän parhaamme tänään. Ja siinä ratkaisimmekin ottelun, Willsie ynnäsi kamppailun tauottua.

Willsie itse suhtautui omaan peliinsä pohjoisamerikkalaisella vaatimattomuudella. Uudet ketjukaverit Francis Pare sekä Niclas Lucenius saivat kokeneen hyökkääjän kehut.

– Peli paranee koko ajan ja jokainen erä tuntuu helpommalta. Meillä on kaikilla sekä henkilökohtaisesti että ketjumme osalta kovat odotukset. Meiltä odotetaan tehoja ja me myös itse odotamme niin.

Parannettavaa löytyy

TPS:n alkukausi on ollut kaikkea muuta kuin odotettu. Pelinsä kanssa kamppaillut TPS jäi vielä Bluesiakin vastaan avauserässä monesti alakynteen heikon pelinavaamisensa takia.

Päävalmentaja Kai Suikkasen sanoin joukkueen kaikki syötöt menivät avauserässä ”joko vastustajille tai pitkin seiniä”.

Willsie myönsi saman asian. Joukkue kaipaa siihen vielä enemmän varmuutta.

– Se on osa-alue, jossa koko viisikon täytyy parantaa. Hyökkääjien pitää haluta kiekkoa enemmän ja tehdä työtä sen eteen. Eikä odotella, että joku tuo sen.

– Se ei ratkea kuitenkaan yhden miehen panoksella. Siihen tarvitaan koko viisikon panos, Willsie linjasi.

Tuttuun paikkaan oli helppo tulla

Ottelu oli Willsielle vasta toinen tämän kauden Liigassa. KHL:ssä alkukaudesta pelannut hyökkääjä kertoi tuttuun ympäristöön sopeutumisen menneen jopa yllättävän hyvin.

– Pelityyleissä on jonkin verran eroja. KHL:ssä on kuitenkin enemmän venäläistyylistä kiekkoa, mikä tekee pelistä erilaista. Tämä sarja on kuitenkin minulle entuudestaan tuttu, joten tänne oli helppo tulla.

Miten oma peli on mennyt läpi muutoksesta? Jo rooli tuo hyökkääjän mukaan maukkaan haasteen tekemiseen.

– Vastuu, odotukset ja rooli ovat täällä hieman isommat kuin edellisessä seurassa. Sen myötä vaadin itseltäni enemmän. Se on myös itselle mielekäs haaste, Willsie tiivisti.

Ilari Isotalo, Turku
Twitter: @IlariIsotalo