Liigan kärkiseura Pelicans on joutunut taipumaan kahdessa edellisessä ottelussa. Tänään pussinokat pyrkivät palaamaan voittokantaan Tapparan kustannuksella.

– Meillä on pari tappiota alla, joten nyt pitää löytää takaisin se vahva taisteluilme. Ei tässä todellakaan mistään isoista ongelmista puhuta, Pelicansin kokenut kettu Jan Latvala toteaa lahtelaisten verkkosivuilla.

Pelicans ja Tappara ovat kohdanneet tällä kaudella jo kahdesti aiemmin. Kumpikin joukkue on voittanut kertaalleen kotonaan.

– Mikäli ennakkoasetelmat pitävät paikkansa, niin tasainen ja vähämaalinen taisto on taas luvassa. Tappara on pelannut viimeaikoina mainiosti, joten meidän pitää pelata todella hyvin voittaaksemme, Latvala tietää.

Lahtelaisten ylivoima on takkuillut viime aikoina ja pakkopeliä on työstetty hartaasti.

– Videoita on käyty läpi ja tosiaan yritetty keksiä uusia systeemejä. Ylivoimapelaaminenkin menee aina pelien edetessä vaikeammaksi, kun myös muut katsovat niitä videoita ja oppivat lukemaan vastustajan kuviot, Latvala kertoo.