Kiekkoministerit käyvät läpi ennen kauden alkua Liigan joukkueiden lisäksi myös sarjan parhaita pelaajia.

Vuorossa on tällä kertaa lupaukset. Ketkä nuoret pelaajat ovat lähimpänä läpimurtoa Liigassa? Kuka juhlii keväällä vuoden tulokkaana?

Pelaajat ovat rankattu potentiaalin ja tulevan kauden mahdollisen roolin mukaan.

Molemmat ministerit Ilari Savonen ja Ilari Isotalo ovat koonneet omat listansa. Ne tässä:

Isotalo:

5. Markus Nenonen, JYP

– Viime kaudella jo JYPissä jokusen pelin pelannut nuori hyökkääjä on mielenkiintoinen nimi tulevan kauden Liigaan. Mikäli vain vastuuta irtoaa, voi nakuttaa yllättävänkin hyvät pisteet hurikkaanipaidassa.

4. Ville Järveläinen, HPK

– Taskuraketti, joka pääsi jo viime kaudella väläyttelemään Liiga puolella. Pelirohkea hyökkääjä, joka ei pelkää ottaa vastuuta. Onko tuleva kausi viimeinen läpimurto HPK:hon?

3. Mika Partanen, HIFK

– Viime kaudella kovat pisteet Jukureissa nakuttanut Partanen hakee täksi kaudeksi tosissaan paikkaa HIFK:sta. Monipuolinen hyökkääjä, joka on saanut Pohjois-Amerikassa vietetyn reissun aikana mukasvasti fyysisyyttä peliinsä.

2. Kasperi Kapanen, KalPa

– Kapasten perheen tuore lupaus lähtee kovin odotuksin kauteen. Pääsi pelaamaan jo viime kaudella Liigaa, nyt tarjolla on vielä suuremmat saappaat. Todellinen junioritähti sarjaan.

1. Aleksi Saarela, Lukko

– Suomalaisen kiekkoilun suurimpia lupauksia moneen vuoteen. Aki Uusikartanon ja Ville Vahalahden kanssa pelaamaan päässyt nuorukainen on jo harjoituspeleissä osoittanut vahvuuttaan. Mikäli vastuuta tulee samaan malliin, on Saarela ykkösehdokas vuoden tulokkaaksi.

Savonen:

5. Ville Leskinen, Kärpät

– Musta hevonen mukaan. Leskinen on lupaava hyökkääjällä, jolla on kokoa, nopeutta ja lupaavasti sniper-tyylistä otetta pelissä. Päässyt paremmin ja paremmin peleihin mukaan harjoituskaudella, mutta Kärppien leveässä hyökkäysmateriaalissa vastuu saattaa olla kiven takana. Jos saa näyttöpaikkoja, voi olla erittäinkin vahva ratsu tulokaskisassa.

4. Juuse Saros, HPK

– Hirveän listan eri tunnustuksia juniorivuosiensa aikana kerännyt Saros lähtee Frans Tuohimaan haastajana tulevaan kauteen HPK:n maalivahtiosastolla. Tekeekö jopa sensaation ja nousee ykköseksi kauden aikana? Se jos olisi mielenkiintoinen temppu. On mainiossa maalivahtivalmennuksessa Kari Lehtosen alaisuudessa Hämeenlinnassa. Se tehdas on tuottanut hyviä vahteja isompiin liigoihin jo hyvin monia.

3. Aleksi Saarela, Lukko

– Vasta 16-vuotias Saarela tuli ryminällä viime vuonna mukaan tapahtumiin ja nyt edessä saattaa olla vielä enemmän näyttöpaikkoja taidoistaan. Mutta miten jaksaa vetää koko kauden fyysisessä miesten liigassa? Taitoa ja potentiaalia riittää kyllä, mutta miten juuri näiden kysymysmerkkien kanssa lopulta käy?

2. Markus Nenonen, JYP

– Juuri ja juuri tulokasrajan alle menevälle Nenoselle saattaa aueta yllätävänkin iso rooli JYPin puolelta. Jos saa kiekollista vastuuta, on iso heppa tulokaskisassa. Aloittanut kauden hyvin European Trophyn puolella, jatkuuko potku sitten myös Liigassa?

1. Kasperi Kapanen, KalPa

– Nuorempi Kapanen on nimettävä ehdottomasti ykkösvaihtoehdoksi tämän kauden tulokkaaksi. Sai jo loppukaudesta mukavasti roolia ja tulevalla sesongilla sama laulu jatkuu varmasti. Mielenkiintoista nähdä, että millaisia harppauksia ottaa pelaajana tulevien haasteiden aikana Liigan puolella.

Pysy mukana Liigan kulussa! Seuraa Twitterissä käyttäjiä @ilarisavonen ja @ilariisotalo sekä hastagia #Liiga.