Kiekkoministerit käyvät läpi ennen kauden alkua Liigan joukkueiden lisäksi myös sarjan parhaita pelaajia.

Nyt vuorossa on mielenkiintoinen listaus, nimittäin Liigan aliarvostetuimmat pelaajat. Kuka tekee arvokasta työtä illasta toiseen ilman otsikoissa pyörimistä?

Pelaajat on rankattu sen mukaan millainen pelillinen anti pelaajalla on joukkueelleen ja kuinka paljon pelaaja on ollut esillä otteiden suhteen esimerkiksi medioiden puolella.

Molemmat ministerit Ilari Savonen ja Ilari Isotalo ovat koonneet omat listansa. Ne tässä:

Savonen:

5. Tommi Paakkolanvaara, Pelicans

– Pelicansin kapteenina myös tulevalla kaudella jatkava Paakkolanvaara on profiloitunut luotettavaksi työmyyrämäiseksi sentteriksi, joka pystyy myös nakuttamaan pisteitä hyökkäyspään puolella. Illasta toiseen luotettavaa työtä erikoistilanteissa, esimerkillistä johtamista.

4. Henri Heino, Ässät

– Heino on nelossentteriksi äärimmäisen hyödyllinen tapaus. Tappaa alivoimaa luonteella ja taidolla, paiskii töitä haalarit päällä illasta toiseen. Pystyy myös pisteitäkin tarvittaessa nakuttamaan. Paakkolanvaaran tapaan johtajatyyppi esimerkin suhteen.

3. Tuomas Vänttinen, HPK

– Välillä tai no usein tuntuu siltä, että Vänttinen vaikka syö kiekon, kunhan se ei mene siniviivalta kohti omaa maalia. Uhrautumista, taistelua, työtä, työtä, työtä. Äärimmäinen joukkuepelaaja isolla J:llä.

2. Riku Hahl, Jokerit

– Pitkään muun muassa Ruotsissa pelannut Hahl on asettautunut viime kausien ajaksi Helsinkiin Jokereiden riveihin. Siellä vastuuta ja roolia riittää luotettavalle kahden suunnan sentterille, joka kuuluu ehdottomasti joukkueen johtaviin pelaajiin. Suorastaan klassinen esimerkki aliarvostetuista pelaajista. On toki hieman otsikoissa, mutta on oikeasti todella, todella tärkeä lenkki joukkueelleen.

1. Miika Lahti, JYP

– Lahti pääsi jo viime keväänä Leijonien mukaan MM-kisaryhmään ja täten pelaajana eteenpäin meneminen on ollut kovaa viime vuosina. Lahti on luotettava, äärimmäisen luotettava kahden suunnan sentteri, erittäin hyvä alivoimapelaaja ja vieläpä ärsyttävä pelaaja vastustajien suhteen. Siinä välissä vielä pisteitä hyökkäyspäätyyn, niin pakettihan on kasassa. Ei varmasti paljoa tarvitse puhua Lahden arvosta joukkueelle edellä sanotun luettelon jälkeen.

Isotalo:

5. Aki Uusikartano, Lukko

– Liigan parhaita alivoimaeksperttejä oleva Uusikartano oli viime keväällä isossa roolissa Ässien menestystä. Kokenut hyökkääjä jää usein ilman ansaitsemaansa huomiota. Älykäs pelaaja, josta on vielä paljon iloa raumalaisryhmässä.

4. Jeremy Dehner, Jokerit

– Monipuolinen puolustaja, joka harvemmin on missään esillä. Dehner on loistoesimerkki hyvästä yleispakista, jonka monipuolisuus jää tilastoja seuraamalla piiloon.

3. Markus Kankaanperä, Tappara

– ”Hidas puukäsi, joka on aina vaikeuksissa omassa päässä?” Viime kaudella tehopörssin kärkipäässä roikkunut Kankaanperä on maineensa vanki. Kokenut ja oman taitorajansa tietävä peruspakki, joka tuo kaivattua kovuutta Tapparan alakertaan.

2. Ville Koho, SaiPa

– SaiPa-ikoni ja jokapaikanhöylä. Koho on arvostettu kaveri Lappeenrannassa, mutta valtakunnallisesti seurakapteeni on jäänyt aina yllättävän pienelle huomiolle. Tärkeä lenkki koko SaiPan imagoa.

1. Miika Lahti, JYP

– Maajoukkuetason duunari, joka pystyy tekemään myös pisteitä. Hyvä osoitus roolipelaajasta, joka on kuin varkain noussut myös tehoyksikköön omassa joukkueessaan.

Pysy mukana Liigan kulussa! Seuraa Twitterissä käyttäjiä @ilarisavonen ja @ilariisotalo sekä hastagia #Liiga.