Toni Leinosen, 21, odotetaan kasvattavan rooliaan HIFK:n joukkueessa tulevalla kaudella. Nuorukainen puki päälleen seuran paidan 34. otteluun viime kaudella. Rooli kuitenkin jäi pieneksi ja peliaikaa kertyi 7.34 minuuttia ottelua kohden.

Leinosen kesätauko on mennyt ilman suurempia ongelmia ja pienikokoinen laitahyökkääjä on valmis nostamaan statustaan liigakartalla.

– Olen kehittynyt kesän aikana pelillisesti, saanut nopeutta ja kestävyyttä lisää. Odotan innolla sarjan alkua ja kuinka liigassa sitten pärjään. Tavoitteena on kasvattaa vastuuta viime kaudesta ja auttaa illasta toiseen tasaisesti joukkuetta, mies kertoi SuomiKiekko-sivustolle tavoitteistaan maanantaina Liigan avaustilaisuudessa.

– En ole omalta kohdaltani mitään pistetavoitetta asettanut, tärkeintä on joukkueen pärjääminen. Muu tulee siinä sivussa. Lisäksi tykkään pelata alivoimaa – oman maalin puolustaminen minulle parempi osa-alue ja olen enemmän kahden suunnan hyökkääjä kuin pistelinko.

IFK:ssakin vaihtuvuus on ollut kohtuullisen suurta viime kaudesta, mutta Leinonen näkee loppukesän harjoituspelien hitsanneen porukan hyvin yhteen.

– European Trophy -reissut tekevät hyvää, kun pääsee hallin ulkopuolellakin viettämään aikaa muiden pelaajien kanssa.

– Meillä on joukkueessa nyt paljon nuoria ja nälkäisiä pelaajia. Pelinopeus on kasvanut viime kaudesta.

Kai Lintinen (Twitter@kailintinen), Helsinki