JYPin hyökkääjä Ramzi Abid on saanut kahdeksan ottelun pelikiellon lauantain HPK-ottelun törkeästä taklauksestaan.

Abid taklasi HPK:n kultakypärää Craig Schiraa päähän pelin loputtua. Schira oli tilanteessa täysin kiekoton pelaaja ja samalla taklaus tuli niin sanotusti kuolleesta kulmasta.

– Videotallenteelta tehtyjen havaintojen mukaan Abidin taklaus osuu Schiraa päähän. Schira on tilanteessa paikallaan ja täysin kiekoton pelaaja. Taklaus on suoritettu noin puoli sekuntia ottelusummerin alettua soimaan ja lisäksi taklaus tapahtuu Schiraa takaviistosta, joten Schira ei pysty valmistautumaan kontaktiin. Edellä mainituista syistä Kurinpitoryhmä pitää Abidin taklausta tarkoituksellisena päähän kohdistuvana taklauksena ja oikeana rangaistuksena tilanteesta ottelurangaistusta, kurinpitoraportissa selostetaan.

Tuomiona kurinpitoryhmä antoi kuuden ottelun pelikiellon, johon lisättiin kuitenkin kaksi peliä päälle viime kaudella tulleen päähän kohdistuneen taklauksen toistumisen myötä.

Koko kurinpitopäätös luettavissa tästä.