Kiekkoministerit käyvät läpi ennen kauden alkua Liigan joukkueiden lisäksi myös sarjan parhaita pelaajia.

Nyt vuorossa ovat liigan parhaat sentterit.

Pelaajat on rankattu niin viime vuosien kuin tuoreiden näyttöjen perusteella sekä sen mukaan, millaista odotusarvoa pelaajan kohdalle voidaan asettaa tulevan kauden suhteen.

Molemmat ministerit Ilari Savonen ja Ilari Isotalo ovat koonneet omat listansa. Ne tässä:

Isotalo:

5. Ben Maxwell, Kärpät

– Kärppien tulevan kauden ykkössentteri on mielenkiintoinen kombinaatio. Vahva kahden suunnan hyökkääjä tulee nauttimaan tulevalla kaudella suurta roolia oululaisten hyökkäyksessä – pystyykö 25-vuotias kanadalainen vastaamaan huutoon?

4. Philip McRae, Tappara

– Tapparan lupaava AHL-haku on lähtökohtaisesti Liigan lupaavimpia ulkomaalaishankintoja. Jos liike riittää, voi pyssyttää tamperelaisten ykkösvitjassa hurjat tehot.

3. Ville Viitaluoma, HPK

– HPK:n yksinäinen tähti. Viime kauden tehot osoittivat, ettei jalka vielä paina Viitaluomalla. Suuressa roolissa myös tulevalla kaudella Hämeenlinnassa.

2. Matti Kuparinen, HIFK

– HIFK:hon siirtynyt Leijona-hyökkääjä on monipuolisuutensa ansiosta huippuhankinta Liigaan. Loistava hyökkäyspäähän, mutta myös tunnollinen puolustaja.

1. Eric Perrin, JYP

– Liigan paras ulkomaalainen. JYP-ryhmän henkinen johtaja sekä hyökkäyspään aivot. Varsinkin ylivoimalla edelleen pidättelemätön ase.

Savonen:

5. Kim Hirschovits, Blues

– Viime kerralla HIFK:ssa oli vaikeuksia oikein kunnolla, mutta entä nyt? Iso rooli Bluesissa todellakin kiekollisessa roolissa. Pelit ovat alkaneet hyvin ja kapasiteettia riittää kyllä. Odotuksena vahva ja pisteiden täytteinen kausi.

4. Ville Viitaluoma, HPK

– Viitaluoma muodostaa tulevalla kaudella tutkaparin Joonas Vihkon kanssa. Aiemmin lopputulemana on ollut kovat pistesaldot. Nyt se pitääkin olla odotuksena muuten kapealla materiaalilla eteenpäin potkivan HPK:n miehistössä. Vankkaa EHT-tasoa, mutta vieläkö pystyy menemään pelaajana eteenpäin?

3. Matti Kuparinen, HIFK

– KHL-reissun jälkeen Kuparinen palaa jälleen isoon rooliin Liigaan. On HIFK:n ykkössentteri ja paineita riittää. Vierelle on kuitenkin heittää laadukasta kaveria, useampikin. Nyt on hyvä sauma nousta jälleen kovalle tasolle pienien vaikeuksien jälkeen.

2. Ben Maxwell, Kärpät

– Maxwell on istunut ensimmäisillä metreillä mainiosti Lauri Marjamäen johtamaan Kärppien palettiin. Tasapainoinen sentteri, joka pystyy nakuttamaan illasta toiseen pisteitä. Tulee olemaan isossa roolissa oululaisjoukkueen hyökkäystehojen suhteen. Odotuksena erittäin vahva kausi Liigassa.

1. Eric Perrin, JYP

– Vaikea nimetä ketään muuta ykköstontille kuin Perrin. Vielä kun vierelle on tullut Jani Tuppurainen, on odotuksena: tehoja, tehoja, tehoja ja tehoja. Vahvan JYPin johtaja, näyttää vahvaa esimerkkiä kaukalossa.

Pysy mukana Liigan kulussa! Seuraa Twitterissä käyttäjiä @ilarisavonen ja @ilariisotalo sekä hastagia #Liiga.