Kiekkoministerit käyvät läpi ennen kauden alkua Liigan joukkueiden lisäksi myös sarjan parhaita pelaajia.

Puolustajien joukossa nähdään paljon kovia paluumuuttajia ja tuttuja nimiä liigan puolelta.

Pelaajat on rankattu niin viime vuosien kuin tuoreiden näyttöjen perusteella sekä sen mukaan, millaista odotusarvoa pelaajan kohdalle voidaan asettaa tulevan kauden suhteen.

Molemmat ministerit Ilari Savonen ja Ilari Isotalo ovat koonneet omat listansa. Ne tässä:

Savonen:

5. Shaone Morrisonn, TPS

– TPS:n pakkihankinta Morrisonn on tärkeä lenkki turkulaisjoukkueelle, todella tärkeä. Erittäin vahva omassa päässä ja omien sanojensa mukaan haluaa kehittyä vielä kiekollisena. Kova paketti liigaan.

4. Mikko Kousa, Jokerit

– Kousa on sinänsä epävarma tapaus, sillä tämä kausi on tärkeä hänelle. Onko Kousa esimerkiksi KHL-tason puolustaja? Pystyykö hän olemaan kiekollisesti johtava pelaaja Jokereiden erittäin vahvassa puolustuksessa? Taitoa ja kapasiteettia on erittäin paljon, mutta mikä on lopputulema? Odotusarvoa riittää kuitenkin.

3. Lasse Kukkonen, Kärpät

– Kukkonen on paluumuuttajana iso lenkki Kärpille. Tuo roiman kasan johtajuutta, mikä on erittäin positiivinen juttu. On liigan parhaita puolustavia pakkeja, mutta pystyy myös tuomaan vaihtoehtoja hyökkäyspäänkin puolelle. Kritisoitu MM-kisaesitysten suhteen, mutta niitä on turha muistella. Liigan parhaita pakkeja, ehdottomasti.

2. Jere Karalahti, Jokerit

– Jokereiden puolustuksesta listalle kelpasi jo Kousa ja nyt toisena nimenä Karalahti. Mukana voisivat olla hyvinkin myös Teemu Eronen ja Ossi Väänänen. Mutta aiheeseen, Karalahti on todella iso nappaus Jokereille. On edelleen erittäin hyötykäyttöinen tapaus omassa päässä ja samalla pystyy edelleen tykittämään kiekkoja viivasta sisään. Kokenut, vahva ja varma. Tuo varmasti myös väriä kehiin.

1. Petteri Nummelin, Lukko

– Tasaisella listalla Nummelinin kärkipaikka ei tullut isolla erolla muihin. Kiekollisesti edelleen aivan eliittitasoa ja on täten iso, erittäin iso lisä Lukon ylivoimalle. Se Nummelinin kohdalla ainoa kysymysmerkki on se, että kuinka dominoiva hän liigassa onkaan tulevalla kaudella? Niin hyvä, että maajoukkuepaita tulee taas hyvin tutuksi? Vai alkaako ikä jo näkyä otteissa?

Isotalo:

5. Toni Söderholm, HIFK

– HIFK-puolustuksen johtaja. Vaikka viime kausi olikin vaikeampi, on kokenut pakki yhä liigan parhaimpia pakkeja. Kiekollisesti viisas Söderholm tuo HIFK:n alakertaan taitoa sekä omaan päähän että ylivoimalle.

4. Shaone Morrisonn, TPS

– Liian hyvä pakki SM-liigaan? NHL:stä tuttu Morrisonn on jo harjoituspeleissä osoittanut vahvuutensa. Isokokoinen pakki pystyy on fyysisen pelinsä lisäksi myös hyvä lisä turkulaisten ylivoimalle. Nimi ylös jo tässä vaiheessa syksyä.

3. Lasse Kukkonen, Kärpät

– Leijona-kapteeni ja kokenut puolustaja. Kukkonen on liigatasolle monipuolisempi paketti kuin alkuun voisi kuvitella. Vahva omassa päässä, mutta tuo myös hyökkäykseen oman kokemuksensa. Kärppien kiistaton johtaja jäällä.

2. Jere Karalahti, Jokerit

– Liigan kenties kohutuin hankinta on myös liigan yksi ennakkoon kovimpia vahvistuksia. Karalahti tuo jo entuudestaan vahvaan Jokeri-puolustukseen läjän jämäkkyyttä, monipuolisuutta ja kaivattua äijämäisyyttä.

1. Petteri Nummelin, Lukko

– Liigan kovin hankinta on kuitenkin Lukko-vahvistus Nummelin. Raumalle siirtynyt konkari on juuri sitä, mitä raumalaisryhmä on kaivannut jo monta vuotta. Kiekollinen peli toimii ja luistin kulkee yhä häkellyttävän hyvin. Samalla Nummelin tuo ison läjän johtajuutta Lukko-puolustukseen.

Pysy mukana Liigan kulussa! Seuraa Twitterissä käyttäjiä @ilarisavonen ja @ilariisotalo sekä hastagia #Liiga.