Kiekkoministerit käyvät läpi ennen kauden alkua Liigan joukkueiden lisäksi myös sarjan parhaita pelaajia.

Ensin vuorossa ovat maalivahdit, joiden kohdalla Liigaan on saatu mielenkiintoisia paluumuuttajia sekä uusia tuttavuuksia, jotka saapuvat paikkaamaan useiden tähtivahtien jättämiä aukkoja.

Pelaajat on rankattu niin viime vuosien kuin tuoreiden näyttöjen perusteella sekä sen mukaan, millaista odotusarvoa pelaajan kohdalle voidaan asettaa tulevan kauden suhteen.

Molemmat ministerit Ilari Savonen ja Ilari Isotalo ovat koonneet omat listansa. Ne tässä:

Savonen:

5. Jussi Markkanen, SaiPa

– Markkanen on SaiPalle tärkeä lenkki niin omistajana kuin luottoveskarina. 38-vuotias on edelleen hyvällä tasolla, eivätkä otteet ole kokeneet laskukäyrää viime kausien aikana. Huippuvahti.

4. Brad Thiessen, HIFK

– Thiessen on kolkutellut NHL:n portteja jo tovin ajan, mutta taival on taittunut vahvasti AHL:n puolella. Ehkä läpimurto alkaa vahvasti HIFK:ssa? Potentiaalia löytyy kuten taitoja. Mutta riittääkö pää tuulisella tontilla punanuttujen maalilla? Jos riittää, aivan liigan kärkimolareita.

3. Tuomas Tarkki, JYP

– Tarkki oli jo viime kaudella liigan vahvimpia maalivahteja. Onko nyt? Miksei. Saanut entistä enemmän ykkösvahdin roolin haltuunsa Joni Myllykoskelta. Ari-Pekka Siekkisen valmennuksessa Tarkista on hioutunut rohkeasti sanottuna vielä parempi maalivahti. JYPin vahvan paletin takana luottolenkki. Loistamista varten kaikki ainekset ovat olemassa.

2. Jussi Rynnäs, Kärpät

– Oli Torontossa jo lähellä napata vakituisemman roolin NHL:n puolelta. Mutta kun sitä ei tullut, oli aika palata kotimaahan. Ari Hillin huippuvalmennuksessa Rynnäs pystyy ottamaan vielä monta askelta eteenpäin maalivahtina. Jo kauteen lähdettäessä mielenkiintoisimpia maalivahtitapauksia Liigassa. Onko jopa kirkkain tähti taivaalla?

1. Juha Metsola, Tappara

– 24-vuotiaan Metsolan viime kausi oli lopulta aikamoinen tuhkimotarina. Nappasi ykkösmolarin aseman haltuunsa ja pelasi loistavan kevään. Kaikki ainekset jatkaa huipulla. Ehkä nyt jopa kansainvälinen taso vielä paremmin valloitukseen?

Isotalo:

5. Mikko Koskinen, Blues

– Nappaan listalleni yhden yllätysnimen. Espooseen palannut Koskinen on saanut viime vuosina paljon rapaa niskaansa. Isokokoinen vahti on kuitenkin paljon mainettaan parempi torjuja. Tulevalla kaudella tarjolla on paluu Liigan huipulle Bluesin riveissä.

4.Jussi Markkanen, SaiPa

– Kokenut torjuja on edelleen huikeassa vireessä. Markkasen rooli korostuu ennen kaikkea SaiPan nuoren puolustuksen takana. Kova paluumuuttaja liigaan.

3. Jussi Rynnäs, Kärpät

– Lupaava Rynnäs on Liigassa vielä melko tuntematon nimi. Pohjois-Amerikassa viime vuodet torjunut porilainen on lähtökohtaisesti sarjan lupaavimpia torjujia. Onko tuleva kausi viimeinen läpimurto myös Suomessa?

2. Tuomas Tarkki, JYP

– Liigan aliarvostettu konkari on JYP-alakerran tärkeä johtohahmo. Raumalainen osoitti viime kaudella olevansa liigan eliittiä maalin suulla, sama tahti jatkuu myös tulevalla kaudella.

1. Juha Metsola, Tappara

– Huippuvahti, joka osoitti tasonsa jo viime kaudella. Tapparan raudanlujan alakerran viimeinen lukko, jolta odotetaan paljon tamperelaisten tulevan kauden kultajahdissa.

Pysy mukana Liigan kulussa! Seuraa Twitterissä käyttäjiä @ilarisavonen ja @ilariisotalo sekä hastagia #Liiga.