Kuten uutisoimme, USA julkaisi omat ehdokkaat Sotshin olympialaisia varten.

Kutsuttujen joukossa oli myös Detroit Red Wingsin nuori puolustaja Danny DeKeyser, joka pelasi vasta viime kaudella ensimmäiset NHL-ottelunsa.

Kovia kehitysharppauksia jo lyhyen ajan sisällä ottanut DeKeyser on innoissaan kutsusta ja matka olympialaisiin olisi unohtumaton kokemus.

– Se olisi jotain minkä muistaisin koko elämäni ajan, DeKeyser sanoi mlive.com:lle.

– Amerikkalaisena poikana kasvaessa tuli katsottua paljon USA:n pelejä talviolympialaisissa. Se on loistavaa kiekkoa. Vielä kun katsoo millaisia kavereita on kutsuttu nyt leirille, niin sitä tuntee olevansa erityisessä joukkiossa, 23-vuotias puolustaja hehkutti.

Vaikka DeKeyserin mahdollisuudet olympialaisiin pääsyyn ovat vaikeat USA:n loistavan puolustajamateriaalin myötä, on hän ehdottomasti tulevaisuuden nimi maajoukkuekarkeloiden puolella.

Ensimmäiseen täyteen NHL-kauteen syksyllä lähtevä DeKeyser tietää, mitä seuraavaksi on henkilökohtaisella tasolla luvassa.

– Minun pitää olla entistä kovempi ja vahvempi, jotta voin pelata isoimpia pelaajia vastaan tässä liigassa. Siellä on kuitenkin sellaisia monta, joita vastaan pitää pystyä pelaamaan. He haluavat minun saavan lisää voimaa ja ehkä samalla muutaman kilon lisää.