Ironinen tarina paljastui NHL:n tämän kauden parhaan maalivahdin takaa

© Kuva: Getty Images

Viikonloppuna jaettiin NHL-kauden parhaiden pelaajien palkintoja.

Parhaan maalivahdin tittelin nappasi suomalaistoimitusjohtajan Jarmo Kekäläisen luotsaaman Columbus Blue Jacketsin maalivahti Sergei Bobrovsky.

24-vuotias venäläisvähti siirtyi Blue Jacketsiin viime kesänä ajauduttuaan kakkosvahdiksi Philadelphia Flyersissa. Vahvasti alkutaipaleen Flyersissa pelannut vahti oli epätasainen pudotuspeleissä, minkä myötä seura hankki ykkösvahdikseen Ilja Bryzgalovin.

Kyseiseen ajankohtaan, viime kesän varaustilaisuuteen, liittyi lopulta ironinen tarina.

– En tiennyt paljoa Sergeistä ennen kuin hankimme hänet. Mutta sen jälkeen kun siirto tapahtui draftin kohdalla, Flyersin päävalmentaja Peter Laviolette taputti minua olkapäälle ja halusi jutella, Blue Jacketsin päävalmentaja Todd Richards heitti muistelmaa Columbus Dispatchille.

– Hän sanoi Bobrovskystä niin, että tulen tykkäämään hänestä. Hän taistelee, tekee työtä ja auttaa joukkuetta menemään kovasti eteenpäin. Hän on mahtava nuori vahti. Se sai minut innostumaan ja lopulta hän oli erittäin oikeassa kaiken suhteen, Richards jatkoi.

Lopulta Bobrovsky teki läpimurtonsa juuri Blue Jacketsin riveissä. Henkilökohtaisesti hienosti mennyt kausi päättyi lopulta Vezina Trophyyn, NHL:n parhaan maalivahdin pystiin.

Ainakin Lavioletten ennustus meni täysin nappiin.

Flyersilla maalivahtiongelmat sen sijaan jatkuvat ja monien lähteiden mukaan seurassa mietitään venäläisvahdin Bryzgalovin ulosostoa nyt kesän aikana.

Pysy mukana NHL:n kulussa! Seuraa Twitterissä käyttäjiä @ilarisavonen ja @ilariisotalo sekä hastagia #änäri.


Suomi johtaa Belgiaa vastaan 5-0! Jos johto pitää saat eurolla viisikymppiä!

1. Siirry Unibetille.
2. Aseta 1€ panos Suomelle viiden maalin tasoituksella
3.  Jos Suomen johto pitää saat 50€!