HIFK:n kokeneempaan kaartiin kuuluva Mikko Kurvinen valmistautuu jo uransa 12. kauteen helsinkiläisryhmässä.

Vaikka edelliskausi sisälsi paljon loukkaantumisia, oli itseään helppo motivoida jatkamaan myös tulevan kauden.

– Motivaatiosta jatko ei ole ollut kiinni. Täältä kyseltiin suunnitelmista ja haluista ja onko kroppa kunnossa. Kyllä siinä oli itsellä miettimisen paikka, lähinnä just monien loukkaantumisten vuoksi. Kyllä ne vähän rassasivat mieltä, Kurvinen myönsi seura sivuilla.

– Nyt kun nämä pienet vaivat tuli hoidettua, niin tuntuu, että ratkaisu oli oikea, Kurvinen selvitti jatkosopimuksen syntyvaiheita.

Päättynyt kausi johti leikkauspöydälle, mistä toipuminen on sujunut kuitenkin mallikkaasti. Ja treenaaminenkin maistuu taas.

– Nyt on päässyt treenaamaan jo kunnolla, neljä täyttä viikkoa menty ja nyt alkaa taas tuntua hyvältä, kun on päässyt muiden mukaan.

Pitkät urat samassa seurassa ovat nykypäivänä entistä harvinaisempia. Kurvinen myöntää, että saapuessaan IFK:hon 90-luvun lopussa, ajatus 34-vuotiaana pelaamisesta vuonna 2013 tuntui enemmän kuin kaukaiselta.

– Ei kyllä käynyt edes mielessä. Silloin kun aloitin vakavissani pelaamisen, niin mielessä oli 30-vuotiaaksi asti pelaaminen.

– Silloin sekin tuntui hurjalta ajatukselta. Vuosia on tullut lisää, mutta jääkiekkoilijaksi olen vielä nuori, Kurvinen naurahti.