Porin Ässät on tiedottanut kahdesta uudesta vahvistuksesta. Jenkkipakki Colby Cohen ja slovenialaishyökkääjä Ziga Jeglic ovat patapaitojen uusimmat kiinnitykset.

24-vuotias isokokoinen puolustaja saapuu Poriin yhden vuoden sopimuksella Boston Bruinsin organisaatiosta. Cohen on pelannut kolme NHL-ottelua Coloradon riveissä kaudella 2010 – 2011.

– Cohen on hyvin liikkuva, taitava kiekollinen puolustaja, joka pystyy avaamaan peliä hyvin. Hän on myös todella motivoitunut ja hänen kehityssuuntansa on menossa ylöspäin, Ässien urheilujohtaja Mika Toivola luonnehtii.

– Iso juttu meille, että saamme tänne motivoituneen pelaajan, jonka tavoite on pelata nopealla aikataululla NHL:ssä. Lisäksi oikealta ampuvana hän sopii hyvin meidän puolustuskalustoomme, Toivola jatkaa.

Jeglic siirtyy Ässiin kaksivuotisella sopimuksella. Sopimuksessa on ensimmäisen kauden jälkeen seuran optio. Jeglic on pelannut viime kaudet Södertäljen riveissä Ruotsin Allsvenskania.

Sloveniasta kotoisin oleva 25-vuotias laitahyökkääjä on kuulunut viime vuosina maansa maajoukkueen vakiokalustoon. MM-kisoissa Jeglic on pelannut kahdesti.

– Pelaaja osoitti selkeätä halua pelata täällä ja me olemme seuranneet häntä jo pidempään. Jeglic on kiekollisesti taitava ja hyvin luisteleva pelaaja. Lähtökohtaisesti hänen pelipaikkansa on kärkiketjujen takana, mutta hänellä on potentiaalia 1-2 ketjuihin asti. Tarvittaessa hän pystyy pelaamaan myös keskellä.

– Myös Jeglicin kehityskäyrä on menossa voimakkaasti ylöspäin, Toivola sanoo.