Vaasan Sport on vahvistanut joukkuettaan.

Sport on solminut sopimukset Sportissa viime vuonnakin pelanneiden Mika Halavan ja Jani Kiviniemen kanssa.

Ässäkasvatilla Halavalla on Sportissa pelejä takana 108 ja niissä tehot 37+47 = 84. Viime kauden alussa Halava kokeili SM-Liiga vauhtia ja pelimiehen tie veikin hetkeksi Ouluun ja Kärppiin jossa hän edusti seuraa 16 ottelun ajan tehoin 1+1.

Kärppien vahvistuessa uusilla pelimiehillä, ja kun sairastuvalta palasi liuta pelimiehiä kokoonpanoon, Halavan parhaaksi katsottiin etsiä peliaikaa toisesta seurasta jolloin hän palasi Vaasaan ja Sportiin. Kaudella 2012-2013 Halava kiekkoili Sportissa 6+7 = 13. Halavan sopimus on mallia 1+1 vuotta.

Sportin oma kasvatti, toisen polven kiekkoilija Jani Kiviniemi jatkaa myös kotkapaidassa. Kesken viimekauden joukkueeseen tullut Kiviniemi kiekkoili kaudella 2012-2013 tehot 1+1 11 ottelussa ennen harmillista loukkaantumista joka vaati pitkän huilin. Kovaa töitä tekevän, joukkueen eteen uhrautuvan ja kovaa taklaava Kiviniemi sopimus on 1-vuotinen.

Pelaaja- ja valmentajakommentit

Mitkä fiilikset jatkosta?

– Hyvä fiilis jatkaa joukkueessa, joukkue näyttää hyvältä ja on varmasti iskukykyinen. Joukkue vahvistuu selkeästi viime kauteen verrattuna, Halava sanoo seuratiedotteessa.

Oliko muita vaihtoehtoja kun Sport?

– Muutama veto ulkomaille oli, mutta Sport parhain vaihtoehto. Kun neuvotteluja ryhdyttiin käymään niin päätös jatkosta oli nopeasti tehty.

Mitkä fiilikset jatkosta?

– Luottavainen fiilis joukkueesta ja innolla kohti tulevaa kautta. Tällä jengillä tullaan taistelemaan tosissaan voitoista ja toivon mukaan myös SM-Liigapaikasta, Kiviniemi sanoo.

– Joukkueen kasaaminen etenee suunnitelmien mukaan ja tänään ilmoitetut pelaajat kuuluivat valmennuksen suunnitelmiin, toteaa päävalmentaja Pasi Räsänen.

– Tänään aloitetaan koko joukkueen voimin kuntotesteillä Botniahallissa. Otetaan kaikkien aloitustaso selville ja siitä lähdetään työstämään. Joukkueen kasaaminen jatkuu, vielä haetaan yhtä puolustajaa sekä hyökkäyspäähän pelaajia.