Viime keväänä Suomelle puolivälieräottelun jälkeen tippunut USA avasi oman kisaurakkansa lauantaina aamupäivän ottelulla Itävaltaa vastaan.

USA:n päävalmentajalle Joe Saccolle sattui pieni moka voittoisasti lukemin 5-3 päättyneen kamppailun jälkeen.

NHL-seura Colorado Avalancen päävalmentajana viime kaudella toiminut Sacco aloitti oman puheenvuoronsa täysin väärän vastustajan suorituksen kertaamisella.

– Mielestäni tämä oli varsin hyvä peli. Sveitsi tuli hyvin alkuun, kun taas itse aloitimme heikosti ja hitaasti. He saivat heti tulosta aikaan, Sacco aloitti ennen huomautusta.

– Anteeksi, Itävalta oli valmiina peliin ja he olivat hyviä alussa, Sacco jatkoi.

USA pystyi parantamaan ottelun edetessä suorituksiaan, mihin jenkkikoutsi oli tyytyväinen.

– Saimme vähän jalkoja auki siihenkin nähden, että alla on vasta kahdet jääharjoitukset. Liike parantui, saimme energiaa mukaan peliin ja pelasimme sekä toisessa että kolmannessa erässä selvästi paremmin.

USA:lla on jalkeilla MM-kisoissa joukkue, johon liittyy monia haasteita.

– Tuossa joukkueessa on pelaajia, joita en tuntenut oikein entuudestaan. Sellaisia myös, jotka eivät ole pelanneet NHL:n puolella. Luotamme kuitenkin maajoukkueemme johtokuntaan ja yritämme nyt vain saada palaset kohdalleen. Samalla haaste on erityisesti lyhyt valmistautumisaika.

– Toisilla mailla tilanne on kuitenkin sama, joten siitä ei voi tehdä mitään tekosyitä. Nuo ovat haasteita, mutta lopulta tämä on kuitenkin vain jääkiekkoa. Kiekko tippuu jäähän ja sen jälkeen yrität vain voittaa kaksinkamppailuja, Sacco pohdiskeli.

USA kohtaa Leijonat turnauksessa keskiviikkona 8. toukokuuta.

Ilari Savonen, Helsinki
Twitter: @ilarisavonen