SM-liigassa Lukkoa kaudella 2011-2012 tovin edustamaan ehtinyt Mitja Robarista ei koskaan kasvanut raumalaisseuran toivomaa kiekollista johtajaa.

Yhdentoista pelatun ottelun jälkeen seura teki kovan ratkaisun, kun slovenialainen sai etsiä itselleen uuden seuran.

Saksaan tiensä löytänyt maajoukkuepakki ei kuitenkaan katkeroitunut saamistaan potkuista. Pakilta löytyi Suomesta ja Raumasta vain positiivista sanottavaa.

– Se ei päättynyt niin kuin olisin sen halunnut menevän. Mutta opin silti paljon kolmessa kuukaudessa. Minulla ei esimerkiksi koskaan aiemmin ollut pelkästään puolustajien peliin keskittyvää valmentajaa, Robar muisteli SuomiKiekko-sivustolle.

Maajoukkueen mukana toisia MM-kisoja Ruotsissa pelaava pakki kertoi lyhyen ajan myös kasvattaneen.

– Olen kiitollinen, vaikka sainkin potkut. Sain mukaani paljon oppia, jotka auttavat minua vielä tänäänkin.

Suomen kova taso yllätti

Robarilla oli jo harjoituksista lähtien pahoja vaikeuksia pysyä tempossa mukana. SM-liigan fyysisyys yllättikin pahemman kerran.

– Niin kova kilpailemisen taso treeneissä ja kamppailupelaaminen pienemmässä kaukalossa olivat minulle täysin uusia asioita, Robar muistelee jälkikäteen.

Raumalta tie vei Saksaan, missä meno on maistunut huomattavasti paremmalta. Pisteitä on tullut tasaista tahtia Krefeld Pinguinen riveissä.

– Se on tuntunut hyvältä. Olen tottunut pelaamaan ulkomaalaisvahvistuksen tavoin. SM-liigavuoteni oli ensimmäinen ulkomailla, joten silloin en ollut ehkä tottunut vielä siihen rooliin, Robar kiteytti.

Ilari Isotalo, Tukholma
Twitter: @IlariIsotalo