MM-kisoissa Leijonat tulevana lauantaina kohtaavalla Slovakialla nimilistasta löytyy kaksi jo suoranaista legendaa.

Maan edelleen suosituimpiin pelaajiin kuuluvan Miroslav Satanin kanssa samassa ketjussa kisojen alussa painaa viime kaudella Suomessa Kärpissäkin vieraillut Jozef Stümpel.

Stümpelilla 40 vuotta on jo iän puolella mittarissa, mutta luistin kulkee edelleen. Maajoukkuekutsu oli silti pieni yllätys.

– Ehkä hieman. Koko kauden aikana en käynyt missään maaotteluissa tai harjoitusleirien tyylisissä tapahtumissa. Se meni pitkälti niin, että kun kausi loppui, niin valmentaja tuli ja kysyi, että olenko edelleen kiinnostunut pelaamaan maajoukkueen puolella. Aina kun saa kutsun, niin totta kai sitä on iloinen siitä. Ja sanon aina kyllä, kun vain voin, Stümpel kertoi taustaa SuomiKiekko-sivustolle.

– Pystyn vieläkin pelaamaan hyvällä tasolla ja hauskaa olla täällä taas, kokenut slovakki jatkoi.

Viime kaudella loppupuolen Kärpissä pelannut Stümpel ei lähtenyt tällä kaudella minnekään muualle Slovakiasta, vaan pelasi kotikaupunkinsa HK Nitran riveissä koko kauden.

Kaikki sujuikin mainiosti.

– Se oli varsin hyvä kausi. Ajattelin jo heti kauden alussa jääväni kotikaupunkiini pelaamaan ja jäädä perheen luo, kun lapsi oli menossa kouluun ja niin edelleen. Se oli hieman erilaista, mutta kaikki meni hyvin.

Kokemusta ja nuoruuden intoa

Slovakian joukkueessa Stümpel pääsee pelaamaan toisen kokeneen pelaajan Satanin kanssa samassa vitjassa. Toisena laiturina nuoruuden intoa tuo 22-vuotias Libor Hudacek.

– Yksi vanha kaveri ja yksi todella nuori kaveri. Toivottavasti löydämme kemioita ja pystymme pelaamaan hyvää kiekkoa. Luodaan hyviä maalipaikkoja ja pystymme pistämään kiekkoa maaliin, Stümpel tuumi ketjustaan.

Jo pitkäaikaisen tuttavuuden Satanin kanssa pelaaminen onkin erityistä.

– Aina kun saa pelata hyvien pelaajien tai tyyliin minun ikäisen pelaajan kanssa, mitä hän melkein on, niin siinä on erityistä kemiaa.

Ilari Savonen, Helsinki
Twitter: @ilarisavonen

Mitä Stümpel ajattelee vanhan ketjutoverinsa Juha-Pekka Haatajan kohtaamisesta? Lue siitä lisää lauantaina Suomen ja Slovakian kohtaamista ennen SuomiKiekko-sivustolta.