Venäjällä on noussut kova kohu NHL-pelaajiin kohdistuneista MM-valinnoista.

NHL:n kuumimpiin maalivahteihin runkosarjassa kuulunut Columbuksen Sergei Bobrovsky jätettiin Venäjän kisakoneesta, sillä venäläisvalmennuksen mielestä mies kärsi fyysisestä ja henkisestä väsymyksestä.

Bobrovsky on asiasta täysin eri mieltä.

– Minulla oli valtava halu pelata MM-kisoissa maani puolesta, mutta valmennusjohto valitsi toiset veskarit….olen fyysisesti ja psyykkisesti loistavassa kunnossa, tylysti syrjäytetty Bobrovsky paljastaa Sport-Ekspressille.

Venäjän valmennusjohto puhui siis täyttä palturia, koska se halusi pedata Philadelphian Ilja Bryzgaloville näyttösauman ensi vuoden olympialaisiin. Tiettävästi Bryzgaloville luvattiin jopa MM-kisojen ykkösveskarin tontti ja tähän kuvioon ei Bobrovsky enää mahtunut mukaan.

Venäjän maalivahtivalmentaja Vladimir Myshkin oli soittanut Bobrovskylle, että hän ei ole tullut valituksi kolmen MM-veskarin sakkiin.

Sen sijaan NHL:stä kelpasi jo näyttönsä antanut Coloradon Semjon Varlamov, joka torjui vuosi sitten maailmanmestaruuden. Olympialaiset pelataan ensi vuonna Venäjän Sotshissa ja Bobrovsky olisi halunnut antaa näyttönsä, sillä jatkossa niitä mahdollisuuksia ei enää välttämättä tule.