Kolmessa aiemmassa Venäjän MM-alkulohkomatsissa vaihtoluukun ovea avannut Vasili Koshetshkin saa tänään torstaina mahdollisuuden.

Koshetshkin on Venäjän yllätysvalinta, sillä hänellä ei pitäisi olla mahdollisuuksia kilpailla Philadelphian Ilja Bryzgalovin eikä Coloradon Semjon Varlamovin kanssa Punakoneen ykkösvahdin tontista. Peluuttaminen on siksi varsin yllättävää ja kosmeettista.

Venäjän maalivahtivalmentaja ja pelaajalegenda Vladimir Myshkin perustelee Koshetshkinin peluuttamista seuraavasti:

– Valmennusjohto on päättänyt peluuttaa Koshetshkinia ja varalla on Varlamov. Miksi Koshetshkin? Jos ajattelemme loogisesti, niin katsomme myös jo seuraavia pelejä ja Vasilin on myös saatava mahdollisuus, Myshkin sanoi venäläislehdistölle.

– Ranskan maajoukkue on eniten niiden joukkueiden kaltainen, joita vastaan pelasimme Euro Challengessa – eli Tanskan ja Norjan näköinen joukkue. Koshetshkin tuntee lähemmin nämä joukkueet kuin mitä kaksi NHL-veskariamme tuntevat. Mutta ei tässä ole ainoastaan siitä kysymys. Koshetshkinille on vain yksinkertaisesti annettava mahdollisuus pelata.

Venäjä pelaa siis tänään torstaina Ranskaa vastaan huomenna perjantaina se kohtaa Leijonat, jolloin tolppien väliin astunee Bryzgalov tai Varlamov.