Kisoihin ylimääräisenä hyökkääjä lähtenyt Fredrik Pettersson on kuin varkain noussut Ruotsin tärkeimpien hyökkääjien joukkoon.

Lauantaina pienikokoinen laituri osui tärkeään paikkaan maalinteossa, kun kisaisäntä kukisti Slovenian lopulta maalein 2-0.

– En sano, että pelasimme huonosti. Mutta tehokkuus maalipaikoissa on edelleen liian heikkoa. Sen takia olimme tänäänkin pitkään vaikeuksissa, Pettersson pohti SuomiKiekko-sivustolle.

Slovenia laittoi lopulta kisaisännän yllättävän tiukoille. Avauserän jälkeen peli oli vielä 0-0.

– Yritimme, yritimme ja yritimme. Emme saaneet vain onnistumisia, mikä teki pelistä vaikean näköistä. Mutta kolme pistettä – se oli tästä pelistä tärkeintä.

”En ole huolissani”

Petterssonin oma peli on tuntunut läpi turnauksen hyvältä. KHL:stä Donbass Donetskin riveistä tutun laiturin rooli on kasvanut pelien edetessä.

– Oma peli tuntui koko ajan hyvältä. Saimme luotua paljon todella hyviä paikkoja ja osumia olisi voinut tulla enemmänkin. Mutta en ole huolissani ongelman kanssa, uskon sen vielä helpottavan turnauksen edetessä, Pettersson myhäili.

Ruotsilla on ennen seuraavaa peliä muutama päivä aikaa huilata. Joukkueella on enää yksi ottelu ennen puolivälieriä.

Pettersson näki tiistain Tanska-pelin tärkeänä valmistautumisena jo ratkaisevaan puolivälierään.

– Seuraava peli tulee erilainen, koska tunnemme Tanskan joukkueen hieman paremmin kuin Slovenian. Mutta sieltä on tulossa kova joukkue vastaan. Siellä on vastassa myös muutama hyvä kaveri, joten odotan innolla tulevaa.

Ilari Isotalo, Tukholma
Twitter: @IlariIsotalo