KHL:ssä kahden kauden ajan hyökännyt Juhamatti Aaltonen voi jopa hieman naureskella sille, millaisia kokemuksia Venäjällä pelaaminen on tuonutkaan menneinä vuosina eteen.

Kaikennäköisiä legendaarisia sattumuksia ja tapahtumia on tullut vastaan.

– Kyllä se aika mielenkiintoinen paikka on. Siellä voi sattua ja tapahtua. Välillä voi olla kaikki hyvin, mutta välillä voi olla taas kaikki sekaisin, Aaltonen naureskeli SuomiKiekko-sivustolle kokemuksiin liittyen.

– Se on sen liigan juttu ja jos siellä pelaa, niin ainakin osaa varautua siihen, jos sinne menee. Se on heidän tyyli ja siellä pitää vain yrittää keskittyä siihen olennaiseen. Onhan siellä kyllä vähän hauskoja sattumuksia välillä tullut vastaan, 27-vuotias laituri jatkoi.

Aaltonen vaihtoi viime kaudeksi Ruotsiin ja Elitserienissä pelanneeseen Rögleen. Ero oli kuin yöllä ja päivällä kaukalon ulkopuolisten asioiden suhteen.

– Eihän sitä voi verratakaan. Kyllähän se Ruotsi ihan eri planeetalta oli. Siellä nyt oli vähän muutakin tekemistä kuin pelata vain jääkiekkoa.

Miten jatkon suhteen?

Aaltosta on vahvasti yhdistetty takaisin KHL-seura Traktoriin, jossa hänen piti pelata viime kaudella.

Onko seurasta soiteltu paljon?

– No paljon ja paljon, en ole itse niiden kanssa jutellut. Se on agentin hommaa niiden kanssa höpistä. Katsotaan sitten MM-kisojen jälkeen, että mikä on tilanne.

Vaihtoehto Venäjälle palaaminen kuitenkin on.

– En halua sulkea pois mitään vaihtoehtoja. Katsotaan sitä kuitenkin sitten, kun on sen aika.

Ilari Savonen, Brno
Twitter: @ilarisavonen