NHL:n runkosarja lähestyy loppuaan ja pian pudotuspelit lähtevät käyntiin. Kiekkoministerit Ilari Savonen ja Ilari Isotalo käyvät nyt läpi parhaita ehdokkaita eri palkintokategorioissa.

Kansan valintaan nostetaan esille taklaajat. Ketkä ovat lyöneet joustolaidat lujille illasta toiseen?

Tässä TOP 3:

1. Matt Martin, New York Islanders

Savonen: 40 ottelua ja 199 taklausta. Eli lähes viisi taklausta per peli. Aiempiin kausiin verrattuna 23-vuotiaan Islandersin laiturin Martin jäähymäärät ovat olleet tällä kaudella pienemmät. Vain 59 boxissa istuttua minuuttia, kun alemmilla kausilla lukemat ovat olleet reippaasti yli sadan. Martin on taklauskone legendaarisilla ”puukäsillä”, mutta maalintekokin taittuu, kun paikka eteen tulee.

2. Chris Neil, Ottawa Senators

Savonen: Rämäpää Neil on äärimmäisen arvostettu pelaaja Senatorsin joukkueessa. Puolustaa viimeiseen asti omiaan, aiheuttaa kiitettävällä tavalla hämmennystä vastustajien riveissä, menee maalille, herättää joukkuetta ja niin edelleen. 39 ottelua ja 172 taklausta on Neilin saldo. Jäähytilastojen puolella 33-vuotias hyökkääjä on tuttuun tapaansa korkealla. Tällä hetkellä sijoitus kyseisessä tilastossa on kolmas.

3. Steve Ott, Buffalo Sabres

Savonen: Täksi kaudeksi Dallas Starsista Sabresin riveihin treidatulla Ottilla kasassa on 40 ottelun jälkeen 171 taklausta, eli kakkossija taklaustilastossa on vielä haarukassa. Ott on pystynyt iskemään tällä kaudella myös kohtuullisen verran tehopisteitä (8+13=21). Samalla Ott on lähemmäs samanlainen ärsyttäjä&räksyttäjä kuin toisena taklaustilastossa oleva Neil.

Muuta:

Suomalaisista selkeää ykköspaikkaa pitää Toronto Maple Leafsin Leo Komarov, jolla kasassa on 34 ottelusta 140 taklausta. Toisena suomalaisista tulee Winnipeg Jetsin sentteri Olli Jokinen, jolla on 41 ottelusta kerättynä 83 niittiä.

Pysy mukana NHL:n kulussa! Seuraa Twitterissä käyttäjiä @ilarisavonen ja @ilariisotalo sekä hastagia #änäri.