JYP-Ässät: Nollaanko huippuvireinen Raanta traktorikiekon?

© Kuva: Juha Tamminen

Toimittajat ja Kiekkoministerit Ilari Savonen sekä Ilari Isotalo käyvät läpi SM-liigan välierien ratkaisupelaajat molemmista pareista.

Runkosarjassa joukkueiden keskinäiset kohtaamiset menivät tasan 2-2. Molemmat joukkueet voittivat omat kotiottelunsa, eikä ristiin pelaamisia siis nähty.

Kiekkoministerit listaavat välieräparin kummastakin joukkueesta kolme voittojen kannalta tärkeintä ratkaisuhahmoa.

JYP

Jonne Virtanen

Savonen: JYPin nelosketju oli isossa roolissa HPK-sarjassa. Pitkiä hyökkäyksiä, vahvaa kulmavääntöä, maaleja, momentumia niin joukkueelle kuin ykkösketjua varten. Kaikkea. Tähän samaan nelosvitjan on pystyttävä myös Ässiä vastaan. Ja siinä roolissa juuri Virtanen on suunnannäyttäjä.

Virtanen on kuitenkin pohjimmiltaan pudotuspelien pelaaja. Vahva, taistelija, mutta tunteella pelaava hyökkääjä, jolta voidaan odottaa monenlaisia tärkeitä asioita voittamisen kannalta. Taklauksia, joukkueen eteen uhrautumisia ja niin edelleen. Tärkeä roolipelaaja esimerkiksi Olli Sipiläisen kanssa.

Eric Perrin

Savonen: Viime kevään finaalien ja mestaruuden tuoneen osuman viimeistelijä. Kokenut kanukki on JYPin tärkein pelaaja kokonaiskuvassa. Hänen suorituksista koko joukkue voi helposti päästä oikeanlaiseen flow’hon ja häneltä niitä ratkaisuja tulee myös odottaa. Niihin toki taitoja ja potentiaalia riittää edelleen vaikka kuinka paljon.

HPK-sarjassa Perrin keskittyi paljon rakentelemaan paikkoja muun muassa Ramzi Abidille. Selkäranagassa painaa kuitenkin niin kova halu ratkaista. Lopettaako Perrin syöttöjen hakemisen ja alkaa tehdä maaleja? Eihän se toki noin yksinkertaisesti mene, vaikka Perrinin kohdalla tuokin on mahdollista. Joka tapauksessa selvää on se, että Perrinin on johdettava ykkösketjua erityisten tuloksen kautta vahvasti finaaleihin pääsyä varten.

Ramzi Abid

Savonen: HPK-sarjan tilastot kertovat paljon. 0 maalia. Muuta ei tarvitse todeta. Abid on hankittu maalintekijäksi ja niitä maaleja on keväälläkin tultava. Vedot ovat menneet liikaa seinille ja onnistumisia ei ole tullut.

Abid on kuitenkin tärkeä lenkki jyväskyläläisjoukkueen palettia. Täten verkon on heiluttava jatkossa tai ongelma on käsillä. Kapasiteettia ja kykyä ratkaisuihin Abidilla kyllä löytyy. Ja tunnetta, jonka pitää pysyä kuitenkin aisoissa kuumassa Ässät-sarjassa. JYPin päävalmentajan Jyrki Ahon ja valmennusjohdon on pystyttävä kaivamaan Abidista potentiaali irti. Muuten iso pala mahdollisuuksia valuu kaivoon.

Ässät

Antti Raanta

Isotalo: Raumalaisvahtien kohtaamisessa nuoruutta JYP-vahti Tuomas Tarkkia vastaan edustaa huikeaan vireeseen päässyt Raanta. Viimeistään kulunut kausi on nostanut torjujan sarjan eliittivahtien joukkoon.

Välierissä huippuvireisen vahdin taso punnitaan jälleen. Pystyykö Ässät-kassari nollaamaan JYPin ylivoiman ja  torjumaan joukkueensa kohti finaaleja?

Aki Uusikartano

Isotalo: Hiljainen konkari, joka jää usein ilman syytä ansaitsemaansa huomiota. Uusikartano on monipuolisuutensa myötä Ässien tärkeimpiä hyökkääjiä.

Varsinkin alivoimalla isoa roolia nauttiva ”AUK” on suuressa roolissa myös sarjan parasta ylivoimajoukkuetta JYPiä vastaan. Kokenut hyökkääjä pelaa varmasti isoja minuutteja myös välierissä.

Mika Niemi

Isotalo: Ykkössentterin statuksella pelaava nuori hyökkääjä pelaa tällä hetkellä todella vahvaa kautta. Varsinkin KalPa-sarja toi tärkeitä onnistumisia porilaiselle.

Veli-Matti Savinaisen ja Joel Armian kanssa pelaava nuori hyökkääjä on isossa roolissa myös välierissä. Ässät tarvitsee myös jatkossa tehoja ykkösnyrkiltään.

Ilari Savonen
Twitter: @ilarisavonen

Ilari Isotalo
Twitter: @ilariIsotalo