SM-liigan tulikuumat välierät jatkuvat tänään toisilla taistelukosketuksilla. Ässät hakee toista voittoa JYPistä maanantaisen vierasvoiton jälkeen.

Ässät haki Jyväskylästä 4-3-vierasvoiton vaikeimman kautta. Hippoksella poljettiin pudotuspelitunnelmissa peräti toiseen jatkoerään, jossa Padan Michael Ryan heläytti lopulta porilaisille palkinnon uurastuksesta.

– Se oli mielestäni ansaittu voitto meille, mutta muistetaan nyt kuitenkin se, että kyseessä oli yksi peli. Ei mitään muuta. Miksi ilakoida liikaa yhdestä voitosta, kun homma on vielä kesken, Ässien kapteeni Ville Uusitalo kyselee Unibetin tiedotteessa.

”Uden” oma urakointi Jyväskylässä kesti kaikkiaan 36 minuuttia. Peliaika saattaa kuulostaa maallikon korvaan rajulta kattaukselta.

– Onhan se kovaa touhua, mutta tässä vaiheessa kukaan ei tunne väsymystä. Ei yksinkertaisesti saa tuntea väsymystä!

– Ainakin meidän joukkueelta löytyy huollon puolesta banaaneja ja energiajuomaa. Nappaillaan niitä, niin johan alkaa taas virtaa löytyä ratkaisuhetkillä. Pelit pelataan tänäkin keväänä ratkaisuihin asti ja niillä hetkillä Porin Ässät aikoo ja haluaa olla valmiina, tykittää Uusitalo teesejään.

Tasaisessa JYPin ja Ässien otteluparissa yksi ratkaiseva tekijä saattaa olla maalivahtipeli, kuten pudotuspeleissä on ollut vuosikymmenten aikana tapana.

Hippoksella Ässien Antti Raanta esitti kauttaaltaan varmempaa pelaamista kuin JYPin Tuomas Tarkki, joka tiputtelee edelleen kiekkoja turhan paljon eteensä.

– Antaa Tarkin pomputella vaan, se käy meille hemmetin hyvin! Toivottavasti hän pomputtaa kiekkoja eteensä samalla tavalla kuin Jyväskylässäkin, me hoidamme kyllä loput, lähettää Uusitalo terveisiään jyväskyläläisten maalinedustalle.