Sveitsin NLA-liigan toinen välieräpari on mielenkiintoinen SC Bern-EV Zug.

Antti Törmäsen luotsaama Bern selvitti tiensä neljän joukkoon vaikeimman kautta. Bern oli puolivälierissä tappiolla Genève-Servetteä vastaan jo voitoin 1-3, mutta voitti kolmesti peräkkäin ja eteni välieriin.

Myös Zug sai tehdä täyden päivätyön Luganon kanssa, sillä ratkaisu venyi aina seitsemänteen peliin. Lopulta Doug Sheddenin ja Waltteri Immosen valmentama ja maalivahti Jussi Markkasen joukkue varmisti paikan neljän sakissa.

Bern eteni viime kaudella kaikkien yllätykseksi finaaleihin, mutta joutui taipumaan Zürichille. Tällä kaudella Bern otti runkosarjassa kakkospaikan. Zug sen sijaan kuuluu viime kausien kestomenestyjiin. Välieräpaikka on sille jo viides peräkkäinen.

Vastakkain ovat myös mielenkiintoiset päävalmentajat. Zugia käskyttävä Shedden valmensi Leijonia kaudella 2007-2008 ja johdatti Suomen MM-pronssille.

Kuudetta vuottaan ammattilaisena valmentava Törmänen on noussut nopeasti suomalaisten laatuvalmentajien eliittiin. Entistä huippukiekkoilijaa onkin kuiskuteltu eri lähteissä Leijonien mahdolliseksi päävalmentajaksi.

Välierät alkavat keskiviikkona Bernin kotikaukalossa. Finaaleihin etenee neljällä voitolla.