Nürnbergissä bundesliigaseura 1. FC Nürnbergin kotistadionilla lauantaina 5.1. pelattu DEL-liigan historian ensimmäinen ulkoilmaottelu DEL Winter Game (lue uutisemme) ei kaikilta osin sujunut hyvissä tunnelmissa.

Tapahtuma oli yleisömenestys, sillä stadionille ahtautuneet peräti 50.000 katselijaa muodostivat Euroopan mittakaavassa yleisöennätyksen. Paikalliset valokuvaajat sen sijaan pohtivat jopa juridisia toimenpiteitä.

Syynä yhä jatkuvaan närään oli järjestäjien päätös ajaa akkreditoituneet kuvaajat 50 metrin päähän jäältä. Kaukalon ääreen päästettiin ainoastaan berliiniläisen kuvatoimiston City Pressin edustajat, jotka puolestaan yhteistyössä tapahtuman järjestäjän kanssa jakoivat kuvamateriaalinsa ilmaiseksi medialle.

– Tilanne vääristi kilpailua täysin normaalin liigaottelun yhteydessä. Kyseessä ei siis ollut erillinen erikoistapahtuma, vaan julkisen mielenkiinnon kohteena oleva jääkiekko-ottelu. Suurta osaa valokuvaajista on kohdeltu eriarvoisesti, joten juridiset toimenpiteet ovat mahdollisia, Saksan urheilujournalistiliitosta (VDS) viestitetään.