Pelicansin takalinjoilla seuraavien kahdenkin kauden ajan jatkava teräspappa Jan Latvala on tyytyväinen siihen, millaisia teemoja tuore päävalmentaja Hannu Aravirta haluaa tuoda seuran arkeen ja peliin mukaan.

Tiistain sopimusten julkistamistilaisuudessa Kärpistä Pelicansin peräsimeen siirtyvä Aravirta linjasi tulevan kauden Pelicansin teemoiksi vahvat tunnetilat, rohkeuden ja hauskuuden.

Niistä Latvala pitääkin kovasti.

– Kyllä mä siihen ”Aran” tyyliin luotan. Nuo pelirohkeus ja tunnetilat olivat vielä aika pahasti kadoksissa viime kaudella syksyn puolella. Joukkueiden erot tässä sarjassa ovat kuitenkin niin pieniä, että sillä tunteella ja rohkeudella on iso merkitys tuohon pelaamiseen, Latvala pohti SuomiKiekko-svisutolle.

– Varmasti Ara tekee töitä sen eteen ja varmasti pelaajatkin yrittävät sen eteen, että päästään hyvään fiilinkiin. Silloin se on hauskaa kaikille.

Tärkeä teema arjessa ja kaukalossa on nimenomaan juuri hauskuus. Homma ei saa mennä liian väkenäiseksi.

– Mielestäni valmentajalla on siinä iso merkitys. Kaikki valmentajat eivät sitä ehkä tajuakaan. Tehdään vain hirveästi hommia ja vaikka olisi vähän pää jumissa, niin jatketaan vain samaa rataa. Siinä täytyy olla mukana hauskuus ja rentous, niin silloin saa sen parhaan tuloksen irti, 40-vuotias konkaripuolustaja painottaa.

Tällä kaudella lahtelaisjoukkue jäi niukasti pudotuspelien ulkopuolelle. Nälkää jäikin tulevaa sesonkia varten, vaikka Latvala muistuttaakin, että jokainen kausi on aina uusi juttu.

– Periaatteessa jos mennään vuosi taaksepäin, niin siitäkin tilanteesta olisi pitänyt olla hyvä jatkaa, Latvala palaa hopeamitaleihin päättyneen kauden jälkeisiin aikoihin.

– Jokainen kausi on aina uusi. Joukkue on erilainen ja kesä on pitkä tuossa välissä. Paljon tapahtuu asia, mutta totta kai nälkää jäi. Siitä haetaan voimaa sitten tulevaan kauteen.

Ilari Savonen, Lahti
Twitter: @ilarisavonen