Kaksi peliä, joista kaksi voittoa. Tshekkivahti Tomas Kral sai TUTOssa juuri haluamansa alun.

SuomiKiekko-sivusto tapasi Mestiksen pudotuspeleihin valmistuvan torjujan, joka oli syystäkin tyytyväinen uuteen mahdollisuuteensa.

– Olen viihtynyt. Joukkue otti hyvin vastaan ja täällä on tuntunut kotoisalta heti alusta alkaen. Meillä on ammattimainen joukkue, joka voi mennä pitkälle, Kral pohti.

Vaikka oma rooli Tommi Virtasen takana onkin todennäköisesti pieni kevään isoissa peleissä, on vahti tyytyväinen päästessään uusien haasteiden pariin. Erityisesti mahdollisuus omaan maalivahtivalmentajaan oli iso juttu Kajaanin Hokin vaihtuessa Turkuun ja TUTOon.

– Se on todella tärkeää, varsinkin kun en pelaa otteluita. Silloin on paljon aikaa, joten on hyvä saada ohjeita ja neuvoja ammattilaiselta, joka näkee toisesta näkökulmasta omaa tekemistäni.

– Meillä ei ollut Kajaanissa omaa maalivahtivalmentajaa, joten olen todella tyytyväinen tänne tulostani. Uskon sen auttavan paljon omaa kehitystäni torjujana.

Mahdollisuus menestyä

Hokissa nuori tshekkitorjuja jäi lopulta pahasti Teemu Seppäsen varjoon. Kral onkin vuoden vaihteen jälkeen pelannut lähinnä Suomi-sarjaa.

Ensimmäinen viikko uuden joukkueen kanssa on vakuuttanut maalivahdin. TUTOlla on mahdollisuus Kralin mukaan mennä pitkälle.

– Olemme toisena, joten mikä muu joukkue olisi meidän sijastamme siellä? Meidän tavoitteena on tietenkin voittaa.

Toki Kajaanin vaihtuessaa Turkuun myös muussa elämässä on tapahtunut merkittäviä parannuksia. Esimerkiksi ruokapuoli on Turussa hieman paremmassa kunnossa.

– Tiedän Kajaanista kaikki ruokalistat ulkoa, koska siellä oli tasan kaksi ravintolaa. Täällä on saanut jopa hieman vaihtelua ja uutta valinnanvaraa. Se on ihan kivaa, Kral naurahti.

Ilari Isotalo (@IlariIsotalo), Turku