Alkukauden AHL-joukkue San Antonio Rampagen maalia vartioinut Jacob Markström on kutsuttu Florida Panthersin vahvuuteen.

Panthersin alkukausi on ollut todella murheellinen. Joukkue löytyy itäisestä konferenssista viimeistä edeltävältä sijalta ja se on saalistanut 15 ottelusta vaatimattomat 12 pistettä.

Floridalaisseuran peräpää on vuotanut pahasti. Panthersin verkkoon on tehty keskimäärin 3,73 maalia ottelua kohden ja lukema on koko sarjan heikoin.

Konkarivahdit Jose Theodore ja Scott Clemmensen eivät ole pystyneet kannattelemaan joukkuetta toivotulla tavalla. 36-vuotiaan Theodoren ja 35-vuotiaan Clemmensenin torjuntaprosentit eivät juuri mairittele – 89,3 ja 83,7.

Panthersin valmennus reagoi tilanteeseen ja nyt kokoonpanoon nostetulla Markstömilla on oiva tilaisuus näyttää torjuntataitonsa. 23-vuotias Markstöm pelaa kolmatta kautta Panthersissa ja NHL-pelejä veskarille on kertynyt kahdeksan kappaletta.

Markström on torjunut koko alkukauden AHL:ssä San Antonion riveissä. Siellä vastuuta on kertynyt 33 ottelun verran torjuntaprosentilla 92,0.