Maajoukkuetauolta jälleen SM-liigan pariin palaavan Kärppien miehistöstä Leijonien mukana Ruotsin EHT-turnauksessa olivat puolustaja Atte Ohtamaa ja SM-liigan pistepörssin kärjessä keikkuva Juha-Pekka Haataja.

Kaksikosta Haataja pelasi Leijonien ykkösketjussa yhdessä Jokereiden keskushyökkääjän Ilari Filppulan ja KalPan taiturimaisen laiturin Sakari Salmisen kanssa.

Haatajan seurajoukkuevalmentaja Hannu Aravirta oli tyytyväinen suojattinsa otteisiin turnauksen osalta.

– Silloin kun tuollainen maaleja tekevä kaveri lähtee seurajoukkueesta maajoukkueen puolelle, niin silloin ykköspontti on se, että on maalipaikoilla. Jos ei ole, niin silloin ollaan ongelmissa. Ja silloin kun paikkoja on, niin jokainen tietää sen, että niitä maaleja tulee myös.

– Mielestäni kokonaisuudessaan erittäin hyvä suoritus Haatajalta. Istui hyvin siihen ketjuun ja teki paljon töitä. Olisi voinut tehdä parikin maalia hyvin siinä, mutta en olisi itse sen suhteen huolestunut. Pari syöttöä tuli ja oli hyvin mukana siinä ketjun pelissä jatkuvasti, Aravirta analysoi Haatajan suoritusta SuomiKiekko-sivustolle.

Eikä huonosti pelannut myöskään puolustaja Ohtamaa.

– Atte pelasi ihan tasaisesti ja ehkä suorituksissa oli nousukäyrää. Olisiko Venäjä-peli ollut vaikein, mutta sen jälkeen käyrä meni ylöspäin ja osoitti oikeaan suuntaan. Alivoimaa ei paljoa tullut, kun Suomi pelasi erittäin huolellisesti. Siellä se hänen erikoistehtävä on kuitenkin aina maajoukkueessa. Mielestäni hyvällä tempolla toi kiekkoa ylös ja pelasi hyvin fyysisellä puolella. Varmasti voi olla tyytyväinen tuohon suoritukseen, Aravirta näki.

Tärkein asia seurajoukkueen puolelle on se, että loukkaantumisia ei tullut. Maajoukkuepelit ovat aina jänniä paikkoja juuri siitä syystä.

– Kyllähän sitä joka kerta seuraa tarkasti kun kaverit menevät alimmaisena kulmaan, että nouseeko ylös. Sitten on aina sellainen ”jes, hyvä hyvä” -fiilis, kun nousee. Ei sitä voi kieltää, etteikö omia pelaajia seuraisi.

– Sitten kun osaa vielä ennakoida mitä tilanteessa voi tapahtua, niin kyllä pikkuisen on sydän syrjällä kieltämättä. Kyse on kuitenkin meidän kärkipään pelaajista, jotka siellä ovat maajoukkueessa mukana. Niissä voi joskus tapahtua isojakin juttuja, voi mennä esimerkiksi koko kevät ohi loukkaantumisen takia. Sille ei tietenkään voi mitään, jos siellä jotain tapahtuu, mutta kyllä antennit ovat tiukasti yllä niitä pelejä seuratessa, Kärppien luotsi tuumasi.

Ilari Savonen (@ilarisavonen), Oulu