Tapparassa työnsulun aikana puolustanut Kurtis Foster teki NHL-sopimuksen Philadelphia Flyersin kanssa.

Suomesta takaisin Pohjois-Amerikkaan matkannut 31-vuotias puolustaja olikin helpottunut, mutta väsynyt sopimuksen julkistamisen ja Flyersin harjoitusleirin alun yhteydessä.

– Seitsemän laukkua, kolme lentoa, joista viimeisen kesti kahdeksan tuntia. Siihen vielä kymmenen tunnin ajomatka. On ollut haastavaa aikaa, mutta hienoa olla ”Flyers”. Tuntuu mahtavalta pukea seuran pelipaita ylle, Foster sanoi Flyersin verkkosivuilla.

– Täällä kohdellaan ensiarvoisesti pelaajia ja täällä on hyvin laadukas joukkue. On hienoa päästä pelaamaan tuollaisen joukkueen taakse. Pitää vain saada kiekko liikkumaan nopeasti ja yrittää itse laukoa mahdollisimman paljon, kanadalaispuolustaja jatkoi.

Parempana pelaajana takaisin

Tapparassa Foster ehti pelata yhteensä 13 ottelua. Sitä aikaa hän muistelee mielellään.

– Oli tärkeää saada pelejä alle. Kun agenttini soitti lokakuussa, että haluaisinko lähteä, niin se tuntui parhaalta ratkaisulta.

– Olin parin viikon ajan loukkaantuneena, mikä harmitti toki, mutta opin varmasti asioita siellä. Valmentajat Suomessa ovat fiksuja ja tulin parempana pelaajana takaisin sieltä. Olen innoissani saadessani mahdollisuuden pelata jälleen NHL:ssä, Foster porisi tyytyväisenä nykyhetkeen.

Nopeasti kehuja virtasi muun muassa seuratoverilta Claude Girouxilta, joka kuuluu tällä hetkellä koko maailman parhaimpien pelaajien joukkoon.

– Foster on hyvä pelaaja ja hänellä on hyvä laukaus, mikä on oikeastaan hyvin mahtava ja näyttävä. Hän näytti harjoituksissa hyvältä. Hän pelasi Suomessa ja on nyt hyvässä kunnossa. Hän pystyy varmasti auttamaan meitä, Giroux kehui.