NHL pyörähti käyntiin viikonloppuna ja joukkueet ovat pelanneet vaihtelevasti 2-3 ottelua.

Ketkä ovat onnistuneet pelaajien puolelta? Mitkä joukkueet ovat aloittaneet positiivisesti?

Entä mitä joukkueita löytyy heikommin kautensa aloittaneiden joukosta?

Kiekkoministeri Ilari Savonen listasi ensimmästen pelien onnistujia ja epäonnistujia.

Onnistujat

Daniel Winnik & Saku Koivu, Anaheim Ducks

Ankkalauma on aloittanut kautensa terävästi ja siitä kiitosta voi mukavasti antaa kaksikolle Winnik&Koivu. Vaihtelevissa rooleissa viime kausien aikana NHL:ssä pyörinyt Winnik on iskenyt jo neljä osumaa kauden ensimmäisissä peleissä. Koivu ei ole vetänyt sen huonommin, kahden pelin jälkeen koossa on jo 5 (1+4) tehopistettä. Samalla Koivu on tällä hetkellä tehokkain suomalaispelaaja NHL:ssä.

Cory Conacher, Tampa Bay Lightning

AHL:ssä peräti 80 pistettä viime kaudella iskenyt Conacher, 23, on tullut ryminällä mukaan NHL:n karkeloihin. Paljon kehuja otteistaan jo kerännyt Tamba Bayn laituri on iskenyt kolmeen otteluun tehot 2+3=5. Jatkoa ajatellen suurin kysymys liittyykin tasaisuuteen Conacherin kohdalla.

Marian Hossa, Chicago Blackhawks

Slovakialaishyökkääjän viime kausi päättyi hurjannäköiseen Raffi Torresin taklaukseen, jonka johdosta Hossa joutui pitkälle sairaslomalle aivotärähdyksen takia. Nyt kaikki on hyvin ja homma kulkee. Kolmeen ensimmäiseen otteluun Hossa on taikoinut jo neljä maalia vahvasti aloittaneen Chicagon riveissä.

Ottawa Senators

Senatorsin nuori joukkue on aloittanut tyylillä oman urakkansa. Kahdeksan tehtyä, vain yksi omiin ja täydet pisteet mukaan. Suomessakin vieraillut Kyle Turris on ollut yksi joukkueen suurimmista vastuunkantajista. Huomioitavaa on se, että vielä parasta suoritusta joukkue ei ole pystynyt esittämään.

Epäonnistujat

Detroit Red Wings

Ei riittänyt edes lopettaneen Nicklas Lidström jättämä aukko. Red Wingsin puolustus on ollut repaileinen heti alkumetreiltä lähtien, mutta niin on ollut myös pelikin. Suomalaishyökkääjä Valtteri Filppulan edustamalla joukkueella on urakkaa edessä. Kolmessa ensimmäisessä pelistä mukaan on tarttunut vain yksi jatkoaikavoitto. NHL:n kestomenestyjiin kuuluvalta joukkueelta pitää odottaa paljon parempaa.

Carolina Hurricanes

Tuli Aleksander Semin, Jordan Staal ja niin edelleen, mutta ei ole juna lähtenyt täysillä eteenpäin. Vain kaksi tehtyä osumaa ja jo yhdeksän päästettyä maalia kahteen peliin. Ei yhtään sitä, mitä pudotuspelipaikasta tiukasti kamppailevan joukkueen saldon tulisi näyttää.

Philadelphia Flyers

Värikkään pudotuspelisarjan viime keväänä Pittsburgh Penguinsia vastaan läpikäynyt Kimmo Timosen edustama Flyers on ollut pulassa alkumetreillä. Varsinkin alivoimalla omiin on tullut tiuhaan tahtiin osumia ja maalilla Ilja Bryzgalov ei ole saanut läheskään parasta starttia. Toisaalta, toisessa päässä verkko on heilunut vain kolmesti, joten pohdittavaa joukkueella riittää.

Ilari Savonen (@Ilari Savonen)