Suomen aikaan yöllä NHL:n työsulkuneuvotteluissa koettiin tunteiden vuoristorataa.

Torstain neuvotteluiden jälkeen pelaajayhdistyksen toiminnanjohtaja Donald Fehr ilmoitti, että osapuolet ovat päässeet yhteisymmärrykseen rahallisista asioista.

Asiat kuitenkin muuttuivat nopeasti, kun NHL:n komissaari Gary Bettman kertoi, etteivät liigan tarjoamat myönnytykset kelvanneet pelaajayhdistykselle.

Neuvotteluihin liittyneet uudet omistajat pistivät 100 miljoonaa dollaria uutta rahaa mukaan tarkoituksena päästä lähemmäksi kohti sopua. Pelaajayhdistykseltä ei tullut kuitenkaan hyväksyntää liigan ja omistajien vaatimille ehdoille.

– Tällä viikolla ehdotetut asiat eivät ole enää pöydällä, Bettman ilmoitti vastineena.

– Me aiomme nyt vetää pitkään henkeä ja harkita sitä, mitä aiomme tehdä. Olen erittäin pettynyt siihen, missä olemme nyt, komissaari sanoi tunteellisena.

Hetkeä aiemmin pelaajayhdistyksen puolelta tulleet positiiviset signaalit osapuolien lähestymisestä ihmetyttivät Bettmania.

– Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Fehr sanoi meidän olevan lähellä sopimusta, vaikka emme oikeasti ole. En tiedä miksi hän sanoi niin.

– Olemme hankalassa paikassa, mutta silti he kertoivat tilanteen olevan niin, että olisimme lähellä sopua, Bettman jatkoi.