Erikoishaastattelussa KHL-hyökkääjä Janne Lahti: ”Tässä iässä ei halua istua katsomossa”

© Kuva: AK Bars

Suomalaishyökkääjä Janne Lahti ehti pelata alkukaudesta kahdessatoista ottelussa kazanilaisen AK Barsin riveissä, kunnes edessä oli siirto Hannu Jortikan luotsaamaan Amuriin.

Perjantaina joukkueet kohtasivat toisensa Kazanissa, jossa Lahti kertoi ottelun jälkeen SuomiKiekko-sivustolle seurasiirrosta ja nykytunnelmistaan.

– Pyysin itse siirtoa jokin aika sitten. En päässyt hirveästi pelaamaan Kazanissa. KHL:ään halusin tulla kokeilemaan, että pärjäänkö täällä ja halusin kehittyä pelaajana. Koin, että istumalla katsomossa tai pelaamalla neloskentässä en kehity mihinkään.

– En halua tämän ikäisenä istua katsomossa, vaan pelata lätkää. Sen takia halusin siirtyä. Ei ollut Kazanissa paikkana sinällään mitään vikaa. Hyvä joukkue, hyvä organisaatio ja hieno kaupunki, mutta ensisijaisesti haluan pelata lätkää, hyökkääjä selventää.

”Maaottelutauko on minulle huono asia”

Amurissa takana on nyt viisi ottelua tehoilla 1+1. Maali syntyi heti ensimmäisessä matsissa.

– Totta kai on hyvä, että saa heti onnistumisia. Oma peli on selvästi mennyt parempaan päin. Maalipaikkoja on ollut ihan hirveä määrä, joten eiköhän niitä maalejakin ala tulla enemmän ja enemmän, ja voittojakin sitä myötä.

KHL jää viikonlopun jälkeen maaottelutauolle. Amurin seuraava kamppailu on edessä vasta vajaan kahden viikon kuluttua perjantaina, jolloin vastaan asettuu Jukka Jalosen valmentama Pietarin SKA.

– Minulle se on huonoa asia, kun olen pelannut niin vähän tällä kaudella. Itse olisin voinut jatkaa pelaamista suoraankin. Mutta levätään nyt, harjoitellaan hyvin ja jatketaan sitten pelejä parin viikon päästä.

Sarjatilanne ei ole Jortikan miehille ruusuinen. Paikka pudotuspeleihin on pahasti karkaamassa käsistä. Lahden resepti kurssin kääntämiseen on simppeli.

– Pitää voittaa pelejä, se on yksinkertaisin lääke. Ei siinä paljon muu auta.

Haastattelu: Marina Mukhametzyanova, Kazan