Kärppien riveissä kuudennen liigapelinsä SaiPaa vastaan pelannut 18-vuotias Joonas Huovinen napautti uransa avausmaalin.

Huovinen sai lapansa väliin, kun kärppäpuolustaja Atte Ohtamaa heitti kiekon siniviivalta maalille. Osuma tuotti samalla Huoviselle SM-liigauran avauspisteen.

SaiPan ja Kärppien välisessä ottelussa nähtiin paljon jäähyjä ja erikoistilanteita. Sen myötä nuoren laitahyökkääjän peliaika oli lopulta 4.14. Se mietitytti pelin jälkeen.

– Olen niin vähästä peliajasta pettynyt. On selvää, että en pelaa alivoimaa, mutta ylivoima-aikaa on lupailtu, totesi Huovinen sanomalehti Kalevalle.

Vaasan Sportin organisaatiosta täksi kaudeksi Kärppiin vaihtanut Huovinen pääsi kokeilemaan viime kaudella kahden ottelun ajan Mestis-vauhtia. SaiPa-ottelun osumasta kertyi hyvä muisto pokaalivitriiniin.

– Hienoa, että avausmaali syntyi harjoitellulla ohjauskuviolla. Palkintokaapistani löytyy tilaa kiekolle, vaikka parhaina palkintoina säilyvätkin jotkut nuorisomaajoukkueen pystit, Huovinen hymähti.