Iso pettymys – Karjala-turnauksessa ei nähdä Malkinia ja muita Venäjän supertähtiä

Venäjä ei ole tulossa parhaalla mahdollisella koostumuksella marraskuussa Suomessa pelattavaan Euro Hockey Tourin turnaukseen.

Vaikka Venäjän kirkkaimmat tähdet loistavat tällä hetkellä KHL:ssä, ei Karjala-turnauksessa tulla näkemään Jevgeni Malkinia, Aleksandr Ovetshkinia, Ilja Kovaltshukia ja Pavel Datsjukia. Näin siis siitäkin huolimatta, vaikka NHL:n työsulku jatkuisikin vielä marraskuulle asti.

Venäjän päävalmentaja Zinetula Biljaletdinov peluuttaa Turussa kokeilujoukkuetta, jossa on muutama NHL-pelaaja.

– Euroopassa pelaavat NHL-tähdet eivät hankaloita valintoja, jotka liittyvät Euro Tourin ensimmäiseen vaiheeseen Suomessa. Joukkue on käytännössä jo selvä minulle, Biljaletdinov sanoo Sportboxille.

– Joukossa on joitain NHL-pelaajia, mutta ei kaikkia. Kysymykseen tulevat ne jääkiekkoilijat, jotka eivät pelanneet tämän vuoden MM-kisoissa. Puhutaan nimistä, jotka osallistuivat Sveitsin kesäleirille. Nyt haluan nähdä heidät kansainvälisissä otteluissa.

Venäjän kiekkoliiton puheenjohtaja Vladislav Tretjak antoi samansuuntaisia lausuntoja julkisuuteen jo aiemmin. Tretjakin mukaan Venäjällä pelattavassa joulukuisessa Channel One Cupissa nähtäneen Malkin ja kumppanit, mikäli NHL:ssä eletään edelleen työsulun merkeissä.