Minskin hallissa on jo sähköinen tunnelma, kun kotijoukkue Dinamo kohtaa keskiviikkona viime kaudella sikailleen Vitjaz Tshehovin.

Sen jälkeen on tapahtunut paljon, sillä Vitjaz on siistinyt otteitaan ja vaihtanut peli – ja toimintastrategiaansa. Osittain uusi tilanne on syntynyt valmentajavaihdoksen myötä, sillä nyt Tshehov haluaa myös pelata kiekkoa eikä vain tapella ja vahingoittaa vastustajaa.

Mutta tänään tilanne on toinen, sillä Dinamon suomalaispuolustaja Jere Karalahtea on uhkailtu voimakkain sanoin ennen ottelua. Vitjaz Tshehovin presidentti Mihail Golovkov varoitti venäläismediassa, että Karalahden ei ole syytä edes astua jäälle illan mittelössä. Karalahti teloi elokuun lopussa harjoitusottelussa Vitjazin hyökkääjän Artemy Panarinin sairastuvalle ja nyt hän saattaa maksaa kovan hinnan tekosestaan.

Aikoo Vitjazin pelaajat kostaa Karalahdelle?

– Kosto? Tämä ei ole kovin hyvä sana. Tulimme tänne pelaamaan kovaa, aggressiivista jääkiekkoa. Esimerkiksi Jeremy Jablonski pelaa juuri näin. Hänellä oli mahdollisuuksia tehdä pisteitä viime ottelussa. Mutta tämä ei ole tärkeää – hän pelaa niin kuin valmentaja määrää, Golovkov sanoo Komsomolskaja Pravdalle Minskissä.

Golovkov totesi raivon puuskissaan aiemmin, että Karalahden kannattaisi miettiä jäälle tulemista illan Vitjaz-mittelössä. Onko asia vielä näin?

– Karalahti miettiköön jatkossakin jäälle tulemista. Tulimme pelaamaan jääkiekkoa. Kausi on näyttänyt, että Vitjaz myös näin tekee. Me taistelemme pudotuspelipaikasta ja peli näyttää kaiken. Mutta tämä ikävä episodi, joka tapahtui Artemy Panarinille… Olen edelleen sitä mieltä, että noin ei voi pelata. Varsinkaan kun kukaan ei pyytänyt anteeksi tapahtunutta.