KalPa pääsi voiton makuun, kun se kaatoi European Trophyssä torstaina ruotsalaisjoukkueen HV-71:n kotihallissaan voittomaalikilpailun jälkeen lukemin 3-2. Ratkaisevan rangaistuslaukauksen laittoi sisään nuori Artturi Lehkonen, joka viimeisteli myös yhden maalin varsinaisella peliajalla. KalPan toisen maalin ottelussa teki Marko Kauppinen. Jussi Timonen kirjautti kaksi syöttöpistettä itselleen.

– Meiltä sellainen tasaisen vahva esitys. Ensimmäisessä erässä otettiin jäähyjä liikaa ja nähtiin mikä se linja on. Alivoima toimi kuitenkin todella hyvin. Toisessa erässä pysyttiin pois jäähypenkiltä ja oltiin hallitsevampi osapuoli, KalPan joukkueenjohtaja Ilpo Kauhanen kertoi European Trophyn tiedotteessa.

– Kolmannessa erässä noustiin tasoihin ja mentiin johtoon, mutta sitten kaverille onnekas pomppu ja he tulivat tasoihin. Jatkoajallakin oli ylivoimalla tekopaikat, mutta meillä ei ollut ihan parasta puristusta maalintekotilanteissa.

KalPan mahdollisuudet jatkaa European Trophyn lopputurnaukseen olivat jo aiemmin menneet. Nyt katseet kohdistetaan ensi viikolla alkavaan SM-liigaan.

– Tämä oli hyvä ja ehjä viimeinen peli ennen sarjan alkua. Tästä päästään hyvillä mielin aloittamaan liigakausi.